Dokument podpisany elektronicznie w sprawie 1 został skopiowany do pism. Następnie kopia została włączona do akt sprawy 2.
Dokument powstał w sprawie 1 (merytorycznej), natomiast powinien zostać umieszczony również w sprawie 2, która jest zbiorem aktów normatywnych prowadzonym elektronicznie.
W sprawie 2 dokument (kopia) jest widoczny jako niepodpisany (brak wybarwienia ikonki P).
Po zaznaczeniu checkboxa dokumentu nie ma możliwości weryfikacji podpisu, natomiast można dokument ponownie podpisać.
Na podglądzie dokumentu widać, że jest podpisany.
Czy może mi ktoś wytłumaczyć opisane zachowanie systemu?
W jaki sposób “skopiowała” Pani dokument ? Na wersji 21.11.11B nie mam w menu pliku (w sprawie) możliwości kopiowania. Pobranie podpisanego pliku poprzez “V” i dodanie pliku z dysku do innej sprawy spowodowało u mnie zaznaczenie pola P i dodanie czarnej kropki.
Korzystam z wersji 21.11.10 (A). Jest tam możliwość skopiowania pliku “do akt” lub “do pism” (tak zrobiłam).
Problem opisałem w temacie Seria błędów przy przekazaniu do realizacji podpisanego pisma wysłanego e-doręczeniami - Użytkowanie i praca w systemie - Forum użytkowników EZD RP
Błąd zgłoszony w marcu. Otrzymałem odpowiedź:
Zagadnienie nam jest znane i aktualnie trwa analiza problemu. Będę informować o postępach prac
1 polubienie