Witam,
Wraz z wersją A systemu EZD zniknęły z menu bocznego przyciski do tworzenia kopii do pism i kopii do akt. Obecnie radzimy sobie przez wybieranie samego siebie jako odbiorcy w opcji “kopiuj”, jednak opcja ta nie jest dostępna dla wszystkich plików. Czy jest inna możliwość stworzenia kopii pliku, tak aby dodać ją do innej sprawy? (z uwagi na rodzaj prowadzonych postępowań jest u nas wiele przypadków, gdzie wymagana jest kopia, a pobranie pliku na dysk i wrzucenie go do innej sprawy nie wystarcza). Ewentualnie czy planowana jest implementacja opcji znanych z wersji A w wersji systemu EZD?
A próbowaliście udostępnić ten plik, np. dla siebie i dołączyć do właściwej sprawy?
W takim wypadku udostępniony plik teoretycznie ma opcję “dołącz do sprawy”, ale moje sprawy nie pojawiają się wtedy na liście (jedynie po odznaczeniu opcji “moje sprawy” pojawia się kilka spraw które udostępniła mi nasza kadrowa, która posiada zupełnie inny zakres uprawnień niż pracownicy z naszego działu).
Wybierz najpierw rocznik, a potem symbol z JRWA. Zresztą wszystkie swoje sprawy powinieneś widzieć
Zacznij od początku, czy możesz opisać co chcecie konkretnie zrobić i z jakimi plikami? Tylko jeśli opiszesz jaki efekt chcecie osiągnąć będzie można to przetestować i spróbować wam pomóc. Dodatkowe pytanie brzmi po co chcecie kopiować pliki i dodawać je do wielu spraw? Nie znam waszej specyfiki działania, a takie wyjaśnienie pozwoli na zrozumienie tego co chcecie zrobić i w jaki celu.
Pozdrawiam
Dzień dobry, podłączam się pod pytanie. U nas pracownik szedł na kontrolę z której był sporządzany protokół. Jeden protokół mógł obejmować kilka eksportów, przy czym jeden eksport to jedna sprawa. Dział nadzorujący życzy sobie aby w każdej sprawie był komplet dokumentów. W wersji A pracownik założył pierwszą sprawę, dołączył protokół (rejestrując go od razu w składzie pism wewnętrznych) i robił kopię do pism. Potem z poziomu Biurko-W toku-Pisma dołączał kopię do kolejnej sprawy. Wczoraj przełączono nas na wersję B i powiem szczerze nie mam pomysłu jak to rozsądnie przeklikać. Inna sprawa, że mam zgłoszenia że nie zawsze pokazuje się z lewym menu opcja duplikuj, co zgłosiłem póki co na helpdesk.
No właśnie o ile w większości spraw pokazuje mi listę moich spraw, o tyle w tym przypadku mi ich nie pokazuje. Być może to kwestia uprawnień?