Dzień dobry,
chciałabym zakończyć sprawę prowadzoną papierowo, w której zostało dodane pismo z załączonym nośnikiem elektronicznym zarejestrowanym w składzie chronologicznym, ale wyskakuje komunikat “Istnieją dokumenty, które są w składzie chronologicznym”. Co powinnam zrobić żeby było ok?
Wydaje mi się że powinnaś wyrejestrować nośnik ze składu chronologicznego i trzymać go razem z papierami. Składy chronologiczne używane są przy sprawach Elektronicznych.
No albo możesz dodać zawartość tego nośnika do sprawy (o ile nie są to jakieś duże pliki) i przechowywać je w EZD RP, a oprócz tego sam nośnik razem z wersją papierową w teczce.
W instrukcji kancelaryjnej mam zapis “W składzie informatycznych nośników danych przechowywane są wszystkie nośniki informatyczne niezależnie od sposobu dokumentowania sprawy”, więc nie mogę trzymać go w teczce.
Dzień dobry,
zgodzę się z s.dabrowski.
Zapis w instrukcji uważam też jest prawidłowy. Kluczowy wyraz “przechowywane”. W momencie zamykania sprawy prowadzonej w sposób papierowy, uważam, że powinien być wyrejestrowany i archiwizowany z całą zawartością teczki.
Moniko, pytanie gdzie co zarejestrowałaś. Powinnaś dokonać Odwzorowania w trybie mieszanym. Wtedy pismo odwzorowujemy, a nośnik włączamy. Najlepiej w całości. Pismo włączasz do sprawy papierowej. U mnie na teście działa.
Pismo mam odwzorowane a nośnik zarejestrowany w składzie nośników w pełni odwzorowanych
Brzmisz jakbyś nie wyrejestrowała pisma ze składu chronologicznego na potrzeby sprawy prowadzonej papierowo
Pismo nie jest zarejestrowane w składzie, tylko sam nośnik. Co zrobić z tym nośnikiem w sprawie prowadzonej papierowo?
A jak rejestrowałaś ten nośnik?
Prawdopodobnie został zarejestrowany dopiero po dołączeniu pisma do sprawy
I jesteś pewna, że Zarejestrowałaś nośnik w Składzie Informatycznych Nośników Danych. Czyli wybrałaś opcję “Odwzorowanie w trybie mieszanym”?
Nawiasem mówiąc, nie możnaby tego zrobić jakoś bardziej przejrzyście?
Poczekamy 3 lata - tyle czekaliśmy na zniesienie wymogu tworzenia pliku ISO przy wygrywaniu informatycznych nośników do systemu 
Tak, nośnik jest zarejestrowany w składzie nośników
To już nie wiem. Bez obejrzenia tego w systemie nie pomogę. U mnie na wersji 26.304.3 (B) działa dobrze. Małointyuicyjnie, ale poprawnie
Już wiem, w czym tkwił błąd
nośnik był zarejestrowany jako załącznik zamiast jako nośnik danych