Wyróżniki/foldery

Dzień dobry, próbowałam pracy z wyróżnikami ale takowe może oznaczyć tylko prowadzący sprawę, natomiast współdzielący sprawę ich nie widzi, czy istniałaby możliwość utworzenia folderów dla założonych spraw ??

Moniko, co rozumiesz poprzez założenie folderów dla założonych spraw? Sposób dodawania wyróżników do spraw, dokumentów i pism został opisany tutaj: https://podrecznik.ezdrp.gov.pl/dodawanie-wyroznikow-do-dokumentow-tagi/. Nadane przez siebie wyróżniki widzi tylko ten, kto je nadał, jeśli więc jako prowadzący sprawę ja nadam wyróżnik do sprawy, to tylko ja go będę widział, a współdzielący sprawę już nie. Napisz proszę co chcesz w systemie osiągnąć - postaram się pomóc.

Potrafię dodawać wyróżniki i rozumiem ich funkcję, bardzo dziękuję za link. Pisząc o folderach miałam na myśli taką właśnie funkcje grupowania spraw jaką dają wyróżniki ale na sprawach współdzielonych, ponieważ tych spraw jest w dziale bardzo dużo i byłoby to ułatwienie podczas codziennego użytkowania systemu. Być może jest gdzieś funkcja aby współdzielący sprawę mógł dopiąć swoje wyróżniki lub widział wyróżniki prowadzącego ? U mnie sprawę zakłada kierownik bo on jest ostatecznie odpowiedzialny za komplementacje akt. Jednak współdzieli je z pracownikami delegując poszczególne zadania w całości sprawy.

Dzień dobry,

funkcjonalności o których Pani pisze nie ma wprost zaimplementowanych w systemie ale przy odrobinie wyobraźni - można sobie z tym poradzić. Wstawiająć odpowiednie elementy lub tworząc atrybuty - można je opisać i co najważniejsze - je wyszukać.

Poniżej garść śmiesznych/głupich pomysłów jak można ułatwić sobie życie.
Oczywiście trzeba mieć na uwagę, że to są poważne akta sprawy i “zbędne bajerki” kiedyś trzeba bedzie posprzątać :wink:

1. Lista spraw (W toku/Współdzielone)

W nawach tytułów spraw można dodać treść i/lub emotikonkę np.:

P.S. W tym widoku braku mi kolumny z Imieniem i Nazwiskiem osoby prowadzącej sprawę, którą mam współdzieloną - można by zgłosić taki pomysł rozwojowy do NASK-u :slight_smile:

2. Pliki w sprawie

…lub bardzie profesjonalnie - zbudować tzw. atrybut pisma

1. Foldery w sprawie

2. Wyróżniki na plikach w sprawach współdzielonych (w trybie edycji)
    Wszystkie osoby współdzielące sprawę mogą nadawać swoje wyróżniki i są one dla wszystkich widoczne!

Dziękuję i miłego wieczoru
Tomasz Skwarka

Dziękuję bardzo za pomysły.

Pozdrawiam