Sekcje, foldery - porządek w aktach sprawy

Cześć! Założyłem sobie sprawę (wersja testowa B) - gdzie będę pracował z protokołami zdawczo-odbiorczymi (ale to nie jest istotne), czyli “produkcja” sporej ilości dokumentów. Wymyśliłem sobie, że uporządkuje akta sprawy poprzez stworzenie kilku sekcji, a następnie w tych sekcjach chciałbym umieści pliki (co jest proste) oraz - FOLDERY. I tu się zaklinowałem bo nie wiem jak (i czy to możliwe) aby poszczególne foldery przenieść do wybranej przez siebie sekcji. Pytanie - czy ktoś z Was, szanowni użytkownicy, próbował zrobić coś takiego i czy mu się udało? Zaznaczam, że system jest w fazie testowej i sama sprawa nie ma większego znaczenia ale już segregacja jak najbardziej. Pozdrawiam serdecznie!

Sprawdzę to Ci napiszę, ale czy to możliwe, ale czy to nie za dużo - do porządkowania dokumentacji w sprawie masz sekcje, foldery, masz wyszukiwarkę, na pewno jeszcze w sekcjach chcesz sekcjach dodawać foldery?

Jak już pisałem - jesteśmy w fazie testów i dla mnie jako osoby, która wdraża system jest to zupełnie obojętne ALE :smiley: ale po drugiej stronie barykady stoi armia kilkuset pracowników, którzy uważają, że EZD RP to niepotrzebne zło :smiley: i za wszelka cenę starają się mi udowodnić, że firma popełnia błąd wprowadzając to “udziwnienie” :smiley: - Czasami dostaję dziwne pytania, na które staram się odpowiadać udowadniając, że jednak wszystko się da, jak tylko wykaże sie odrobiną chęci i zmieni się stare, wieloletnie przyzwyczajenia… Czasami się udaje a czasami nie… :smiley: Jednak “walczę” dalej :smiley: - stąd takie pytanie :smiley:

2 polubienia

Niestety ale SIĘ NIE DA :smile:

Plik można dodać do sekcji albo do folderu. Plik z sekcji mogę przenieść do folderu. Folderu do sekcji nie da rady przenieść :slight_smile:

Witam! Przetestowałam wzór opisany i Foldery nie przechodzą do Sekcji.. Układanie dokumentów będzie albo do Folderów albo do Sekcji, jak na ten moment nie ma takiej możliwości dodania Folderów do Sekcji.

Pytanie do pracownika: czy jak będzie to prowadził papierowo, to też będzie miał foldery w folderach? Nie ma co się dać zwariować! Nie po to jest ten system. Wiadomo że z początku jest więcej “klikania” zanim się człowiek przyzwyczai, ale też nie ma co wymyślać scenariuszów których nie spotkamy w codziennym życiu pracy!

2 polubienia

Akurat w tym konkretnym przypadku ma to sens i cel. W papierze jest po prostu kilka segregatorów a w nich po kilka papierowych teczek a w nich po kilka foliowych koszulek, w których są dokumenty. Może to i brzmi dziwnie ale póki co - jest to sensowne rozwiązanie. Natomiast TESTOWO sprawę rozwiązałem poprzez dokładanie folderu do folderu i efekt uzyskałem podobny. Pracownik zadowolony - no i po raz kolejny udało sie udowodnić, że “DA SIĘ” :smiley:

1 polubienie

Jak to mawiają Potrzeba matką wynalazku :slight_smile: