Wkład własny - problem z wyświetleniem się u odbiorcy

Cześć,

mam pytanie - dodaję wkład własny (plik); zatwierdzam wkład i kończę zadanie.
Odbiorca mojego wkładu własnego nie widzi go w swoich aktach.
Gdzie jest błąd?

a zadanie do Pani było delegowane, czy udostępniane do realizacji? Powinno być delegowane.

Cześć,
najczęstszym powodem wystąpienia tego problemu, to przypadek, w którym ktoś udostępnił ponownie plik z udostępnienia. Powoduje to utworzenie kolejnego zadania z udostępnieniem, które nie odnosi się bezpośrednio do sprawy tylko do udostępnienia.

Czyli tworzy się obieg w takim stylu:
Sprawa → Udostępnienie#1 → Udostępnienie#2
Żeby plik trafił pod sprawę wygląda to w ten sposób:
Sprawa ← Zatwierdź#2 ← Zatwierdź#1 (Oczywiście tutaj dodajemy plik)

Dorzucam screeny, zacząłbym od weryfikacji takiego przypadku.

Pozdrawiam :slight_smile:

Cześć, dzięki za odpowiedzi. Plik został udo do realizacji z prośbą o wkład własny.
Pracownik dodaje z “Dodaj” wkład własny (swój plik). Z checkboxu zatwierdza wkład, kończy zadanie.
Wkład nie pokazuje się w aktach sprawy.

Dlaczego powinno być delegowane? Jest opcja Udostępnij do realizacji i tam można zaznaczyć checkbox Prośba o wkład własny. Tak zostało zrobione.
Delegować można już otrzymane zadanie.

(Chyba) rozumiem o co Ci chodzi, choć nieco to zagmatwane… nie wiem czy coś takiego miało miejsce. Przecież, jak na pliku wystawisz zadanie to potem część zadań masz na nim zablokowane dopóki ktoś tego zadania wystawionego nie wykona…
Ale ok, jak wspomniała Beata - jeden pracownik mógł delegować plik dalej, może to zablokowało. Ale jak robię symulację sytuacji ze zwykłym udo do realizacji z prośbą o wkład to nadal to samo.

Metadane wkładu są uzupełnione ???

dobre pytanie… bez metadanych się nie pokaże w sprawie?

właśnie zrobiłam próbę - uzupełniłam metadane i niestety, nadal plik nie pokazał się w aktach sprawy

@Julitabj czy mogę prosić o pomoc?

To inaczej i po kolei screeny… tak robicie ???

Mamy “starszą” wersję EZD, ale generalnie tak robimy. W zadaniach zrealizowanych wyświetla się zadanie, jako zrobione i wkład własny dodany widać także w przebiegu sprawy.

Starszą czyli PUW czy starszą RP ?

Jakbyśmy mieli PUW to nie moglibyśmy mieć dostępu do tego forum. Mamy EZD RP, jak wejdziesz w podręcznik i instrukcję to często jest tam taki tekst: " **Aktualnie dostępne są dwa różne widoki systemu EZD RP – od wersji 21.7 wprowadzone zostały widoczne przy numerze wersji oznaczenia A i B.*"

Tu akurat do końca nie masz racji bo dostęp do forum możesz mieć - zgłoście to zatem na HelpDesk skoro wszystko robicie dobrze a dalej nie widać wkładu.

Ewa_Helena, spróbujcie zaktualizować akta sprawy lub użyć opcji Odśwież sprawę.

Odświeżyłam wszystko właśnie i nic. Chyba zrobię stary dobry trik - wyczyszczę ciasteczka i historię.
p.s. czy ktoś wie, jakie trzeba mieć uprawnienia, aby wyświetlały mi się “Zadania” (ta zakładka na dole w aktach sprawy) w sprawach prowadzonych przez innych pracowników?

Ewa_Helena, w jaki sposób masz dostęp do spraw innych pracowników - masz nadane uprawnienia, że widzisz sprawy innych pracowników i możesz w te sprawy wejść do środka, czy ktoś cię zaprosił do współdzielenia spraw i dlatego widzisz sprawy innych pracowników? Co do zasady powinien Ci się wyświetlać widok całego paska zakładek na dole tak jak to widoczne jest na załączonym zrzucie:

, gdzie widzisz sekcję poświęconą między innymi zadaniom, natomiast niekoniecznie będziesz widzieć wszystkie zadania wystawione w danej sprawie przez właściciela sprawy, tak ja to widać np. tu: