[Wersja: 19.7.54]
Dzień dobry,
zauważyłem różnice w widokach spraw (zawartość szczegółów) tych samych spraw w zależności od tego czy do swojej sprawy wejdzie pracownik (referent sprawy) albo jego przełożony (np. poprzez Spis spraw lub Pulpit kierownika).
Kierownikowi nie pokazują się np. wszystkie zadania na liście zadań wystawionych w sprawie jak również inne szczegóły sprawy.
Kierownik ma uprawnienia do listy i zawartości spraw jakie prowadzą jego podwładni (nie mylić ze współdzieleniem).
Z czego wynika różne wyświetlanie tej samej sprawy?
Dziękuję i miłego wieczoru,
Tomasz Skwarka
Dzień dobry, nie odwzorowałam zgłaszanej sytuacji. Kierownik posiadający uprawnienia umożliwiające wejście do spraw innych pracowników ma taki sam widok.
Jeśli pojawiła się taka sytuacja proszę o zgłoszenie na portal Helpdesk, z zrzutami widoku sprawy z poziomu pracownika i kierownika oraz z zrzutem posiadanych uprawnień.
Dzień dobry,
dziękuję za odpowiedź w sprawie.
Tak, chyba zgłosimy zagadnienie do Helpdesku.
W naszym przypadku - referent sprawy (tu mieliśmy sprawę a nie luźne pismo) - w sekcji zadania widział informację o 3 wystawionych zadaniach na aktach sprawy (zadanie do akceptacji, zadanie do podpisu, anulowanie zadania do ponownego podpisu) a tymczasem jego przełożony po wejściu w akta sprawy (wszedł do sprawy poprzez spis spraw) - widział tylko dwa pierwsze (zadanie do akceptacji, zadanie do podpisu).
P.S. Potwierdziłem taki stan jako administrator, gdy w trybie zastępstwa sam zobaczyłem co widzą u siebie te osoby.
Ciekawe…
P.S. Gdzie można odczytać komentarz/opis jaki wpisuje się podczas procesu anulowania zadania do akceptacji/podpisu (nie mylić z odrzucaniem akceptacji/podpisu)?
Nie było tego w zadaniach ani nawet w dzienniku zdarzeń czy metryce sprawy.
Dziękuję i miłego dnia,
Tomasz Skwarka
Tak, ten błąd dotyczący anulowania zadania akceptacji/ podpisu jest nam znamy. Jest zgłoszony do naprawy. W nowych zadaniach działa to poprawnie.