Zmiana uprawnień pracownika

Dzień Dobry,

Nasz kierownik jednostki odszedł na emeryturę Miał pulpit kierownika który wyświetlał bardzo dużo informacji odnośnie prowadzonych spraw przez wszystkie działy. Jest również jego zastępca który też miał te same uprawnienia ale w pulpicie kierownika nie wyświetlają się żadne sprawy. Założyłem że był to problem struktury organizacyjnej że zastępca nie miał pod sobą działów. Zmieniłem to w strukturze ale dalej nie wyświetla się nic odnośnie starych spraw które były prowadzone. Da się to zmienić?

Zdjęcia podglądowe o co mi chodzi:

szef który odszedł na emeryturę:

obecny szef który go zastępuje:

wg. mnie dla nowego pracownika należy dododać uprawienie np. sprawy lista, sprawy podgląd itd. do konretnych komórek organizacyjnych któe podlegają pod daną osobe

problem polega na tym że i jeden i drugi pracownik ma dokładnie takie same uprawnienia bo nadawałem je z szablonu uprawnień który wcześniej był przygotowany.

wydaje mi się ze domyślnie szablon dodaje uprawnienia dla konrentego stanowiska w dziale a nie dla działów które podlegają pod daną osobe wg. struktury. U mnie taki sposób dodania recznego uprawnień do poszególnych komórek sie sprawdził żeby kierownik jednostki miał taki pulpit o jakim piszesz.

Uprawnienia niestety nie rozwiązały problemu.

Patryk.Malowany, co oznacza “dalej nie wyświetla się nic odnośnie starych spraw które były prowadzone” - chcesz żeby w Pulpicie Kierownika wyświetlały się sprawy zakończone - jeśli tak, to się nie stanie z prostego powodu. Pulpit Kierownika nie był pomyślany do tego aby wyświetlały się tam sprawy zakończone, a jedynie sprawy w trakcie o różnych statusach (pilne, z termin realizacji na dziś i sprawy dla których oznaczony termin realizacji minął). Problem może polegać na innym umiejscowieniu pracownika w strukturze organizacyjnej i innych uprawnieniach - czy aby na pewno szef który poszedł na emeryturę miał nadane tylko uprawnienia z szablonu czy przypadkiem nie miał dodanych uprawnień poza szablonem? Czy nie były nadane uprawnienia na podległą komórkę organizacyjną: sprawy lista, sprawy podgląd?

Może wyraziłem się nie jasno doskonale wiem że w pulpicie kierownika spraw zakończonych nie będzie nie trzeba tego tłumaczyć. Co do uprawnień jestem pewny że nie ma dodatkowych uprawnień stary szef który poszedł na emeryturę bo uprawnienia porównałem i zmieniłem strukturę organizacyjną tak aby zastępca był na samym szczycie a reszta komórek była pod nim. Pomimo zmian nie wyświetla się w pulpicie kierownika nic.

Ale czy jest na “szczycie” w sensie, w gałęzi drzewa struktury wyższej niż komórki? bo tak być powinno.

tak jest na samym szczycie w strukturze organizacyjnej

Jeśli ma zaznaczone w przypisanym szablonie uprawnienie Sprawy.PulpitKierownika Stanowisko to bym jeszcze spróbowała odebrać mu ten szablon, wyczyścić ciasteczka i przypisać szablon ponownie. Być może muszą się odświeżyć zależności.

A może trzeba zrobić synchronizację szablonów uprawnień na root.

1 polubienie