Witam.
Otrzymano zadanie udostępnienia do realizacji + oczekuje na wkład własny.
W zwiazku z powyższym dodany został plik z dysku ( nie zatwierdzono jeszcze wkładu własnego) jednak nastapila potrzeba jego usunięcia ale z uwagi na aktywne zadanie system uniemożliwia wykonanie tej czynności… czy w tej sytuacji tylko właściciel sprawy ma mozliwosc usunięcia dodanego pliku pomimo faktu , iz wklad wlasny nie zostal zatwierdzony?
System blokuje mozliwosc usunięcia dodanego przeze mnie pliku podczas realizacji wystawionego zadania zatem w jaki sposob mozna to zrobić?
Na początek uporządkujmy sytuację. Jak rozumiem wpis pracownik B otrzymał od pracownika A zadanie udostępnienia z prośbą o wkład własny. Pracownik B w widoku zadania udostępnienia dodaje dokument, który będzie wkładem własnym. I tu pojawia się pytanie - kto ma usunąć dodany dokument - ta osoba, która otrzymała zadanie udostępniania czy ta osoba, która wystawiła zadanie?. Zakładam, że chodzi o osobę, która otrzymała zadanie udostępniania - czynność usunięcia dokumentu, który jeszcze nie został zatwierdzony jest możliwe, gdy dokument ma uzupełnione metadane, czy jest zaakceptowany - wystarczy wybrać opcję Usuń z prawego menu (po zaznaczeniu checboxa przy dokumencie). Usunięcie dokumentu nie jest możliwe, gdy dokument jest podpisany (chyba że pracownik ma nadane uprawnienie pozwalające na usuwanie podpisanych dokumentów. Usunięcie błędnie dodanego dokumentu nie jest możliwe, jeśli na tym dokumencie wystawiliśmy zadanie do akceptacji lub do podpisu i to zadanie zostało wystawione (wybarwiona litera Z). W takiej sytuacji można jedynie cofnąć zadanie (W lewym menu w zakładce zadania zlecone odnajdujemy odpowiednie zadanie i jeśli jest ono w zakładce nowe (nie odebrała go jeszcze osoba, która jest na ścieżce obiegu tego zadania) to możemy je cofnąć. Jeśli zadanie będzie w zakładce Zlecone\ w realizacji to nie możemy już cofnąć zadania.
Osoba, która wystawiła nam zadanie udostępnienia z prośbą o wkład własny nie ma możliwości ingerowania w zadanie, które otrzymamy do realizacji.
Mam inne pytanie dotyczące tego samego tematu:
- zostało mi wystawione zadanie (udostępnienie do realizacji z prośbą o wkład własny) na dokumencie należącym do sprawy innego pracownika
- dodałam plik jako wkład własny, zatwierdziłam i zakończyłam zadanie
- pracownik widzi w sprawie oba dokumenty
- na moim „biurku” pozostało pismo, które było podstawą wystawienia zadania – i nie jest mi ono do niczego potrzebne
Nie bardzo rozumiem w jakim celu system dodał mi to pismo… Czy mam je usunąć czy zakończyć?