Nie mogę wysłać pisma które sama tworzyłam. Dostałam zlecenie napisania decyzji za osobę nieobecna.po uzyskaniu wszystkich podpisów nie miałam opcji wyślij. Kliknelam opcje wkład własny i od razu dokument zrobił się tylko do odczytu. Dalej nie miałam opcji wyślij. Kierownik w związku z tym dokonał zmiany prowadzącego sprawę na mnie. Niestety to też nie pomogło i nie pojawia się dalej opcja wyślij. Mogę jedynie pobrać udostępnić uwierzytelnić lub odczytać wersję dokumentu. Co w tej sytuacji mogę zrobić by móc pismo wysłać do petenta
Dzień dobry,
jeśli pismo zostało utworzone poprzez dodaj plik z szablonu/ dysku nie powinno być żadnych problemów z jego wysyłką czy listową czy poprzez e-doreczęnia. Jeśli chce wysłać Pani pismo ePuapem, musi Pani najpierw utworzyć ePismo (kopertę xml). Wspomniany wkład własny dotyczy zadań udostępnienia. Z tego miejsca nie zrealizuje Pani wysyłki. Jeśli nie uda się rozwiązać problemu proszę o utworzenie zgłoszenia na portal helpdesk koniecznie z rzutami ekranu.
Rozumiem że jeśli zrobię wkład własny do pisma to już go nie mogę wysłać?
Ponadto sprawa jest już na mnie i mimo tego nie mogę wysłać pisma
Nie do końca rozumiem “zrobię wkład własny”. Dlatego poprosiłam o zgłoszenie ze zdjęciami/ zrzutami z ekranu.
Rozumiem. Jestem w terenie jutro to zrobię. Rozumiem że punku kiedy kierownik zlecił za kogoś pisać pismo nie mogę go wysłać ale wcześniej otworzyłam wkład własny poprzez taką funkcję. I mimo że kierownik zmienił prowadzącego sprawę na mnie funkcji wyślij nadal nie było czy to przez to że pisząc za kogoś zrobiłam ten wkład własny. Dziękuję za cierpliwość
Czy udało się Pani wysłać kiedykolwiek inne pismo? Może to kwestia braku uprawnień?
Tak już wysyłałam i nie było problemu.
Z tego co rozumiem, to ktoś miał napisać decyzję i wystawił zadanie udostępnienia pliku w z oczekiwaniem wkładu własnego. Pani przygotowała wkład swój wkład, a teraz z akt sprawy próbuje go wysłać. To jest całkowicie błędne działanie.
Wkład własny to jest materiał, który ktoś może wykorzystać w swoim piśmie w całości albo w części. Ale do tego musi stworzyć własny projekt pisma. Wkład własny odkłada się w aktach sprawy na zasadzie potwierdzenia, że z innej komórki dostaliśmy taką informację do wykorzystania w naszej sprawie.
Teraz pani próbuje wysłać ten plik, a tu po prostu trzeba w aktach sprawy tamtej osoby w trybie zastępstwa przygotować projekt decyzji z wykorzystaniem informacji, które się przesłało w postaci wkładu własnego. Następnie przedstawić dokument do akceptacji i podpisu. Po podpisaniu wysłać.
Wkład własny to jest tylko informacja dla prowadzącego sprawę, gdy ten nie chce udostępniać dokumentu do edycji a potrzebuje informacji z innej komórki do prowadzenia własnej sprawy, gdyż sam nimi nie dysponuje. Np. robię zbiorczą odpowiedź na wniosek o dostęp do informacji publicznej i zbieram informację ze wszystkich komórek zbierając od nich wkłady. Następnie zbieram te informacje i na ich podstawie tworzę jedną odpowiedź.
To chyba nie ogarnęłam w takim razie wkład własny zrobiłam po otrzymaniu podpisów. Dziękuję za pomoc