Dlaczego z pisma z RPW, które dostałam Do realizacji nie mogę wystawić zadania Udostępnij do realizacji. Mam taką opcję tylko wtedy, gdy zrobię kopię do akt i tą kopię mogę Udostępnić do realizacji.
Dzień dobry,
chciałbym zapytać na czym by polegała realizacja? Jakie czynności miałby wykonać ten pracownik?
Pozdrawiam,
Tomasz Skwarka
Pracownik, który dostał zadanie założył sprawę z pisma RPW. Na podstawie tego pisma musi wystawić decyzję na zajęcie pasa drogowego. Ale zanim wystawi decyzję musi dostać notatkę od pracownika z innej komórki, który sprawdza mu pewne rzeczy w terenie (na piśmie z RPW są potrzebne informacje do sporządzenia notatki). Chcieliśmy więc wykorzystać opcję Udostępnij do realizacji i dodaj wkład własny.
Tak, ten proces jak najbardziej powinien być wykonany przez udostępnienie pisma wraz z oczekiwaniem wkładu własnego.
Potestuje sobie i sprawdzę co blokuje wyświetlenie opcji “udostępnienia”.
Pozdrawiam,
Tomasz Skwarkia
Czy ten problem mógł się pojawić dlatego, że osoba, która dekretowała pismo z RPW dała mi je do realizacji, ale innemu pracownikowi do wiadomości. Ten drugi pracownik nie odebrał swego zadania i u mnie jest wystawione zadanie U podświetlone na “czerwono”.
Dzień dobry, otrzymała Pani pismo wpływające z nr RPW. Założyła Pani na nim sprawę. Chce Pani udostępnić zadanie do realizacji. Jest taka możliwość. Zaznaczymy pismo i z prawego menu wybieramy udostępnij do realizacji.
Problem był w tym, że ja nie miałam takiej opcji, nie było Udostępnij do realizacji. Jak pisałam wyżej problem pojawił się chyba dlatego, że było wystawione nim nim zadanie Do wiadomości, które jeszcze nie zostało odczytane przez pracownika.
Tak dokładnie, brak udostępnienia do realizacji, wynikał, że pismo było już udostępnione i pracownik, który otrzymał to udostępnienie jeszcze się z tym zadaniem nie zapoznał.