Przekazanie do realizacji pisma

Witam,
Czy jest w systemie chmurowym EZD RP funkcjonalność przekazania zadania do realizacji bez jego otwierania? Chodzi o to aby kierownik jednostki otrzymując z kancelarii pismo do dekretacji a które pojawia mu się w zadania->nowe mógł bez wchodzenia w nie zaznaczyć i przekazać do realizacji lub dalszej dekretacji pracownikowi. Często jest tak że kierownik po samym tytule pisma jest już w stanie określić który dział lub pracownik powinien się tym zająć. Taka funkcjonalność usprawniła by cały proces obiegu dokumentów a na ten moment kierownik musi wejść w pismo i dopiero przez przycisk akcje może przekazać do dekretacji lub realizacji wydłuża to czas potrzebny na przekazywaniu zadań. Taka opcja jest dostępna w zakładce zadania->w realizacji ale kiedy pismo jest w zadania->nowe nie ma możliwości zaznaczenia i po prostu przesłania dalej.

1 polubienie

Dzień dobry,
możliwość hurtowego przekazywania pism jest jedynie z zakładki Zadania> w Realizacji.
Jedocześnie dodam, że opcja hurtowej dekretacji, bez otwierania pisma będzie możliwa w nowych zadaniach w wersji 21.1.

1 polubienie

Bardzo dziękuję za informację.
Czy mogę również prosić o przybliżoną datę wprowadzenia tej wersji zarówno na wersji produkcyjnej jak i testowej?

Dziś wersja 21.1 została dodana do publicznego repozytorium.

Mam wersję Wersja: 21.1.5 i próbuję odnaleźć przekazanie hurtowe z poziomu Zadania > Nowe > Zaznacz wszystko i … NIE MA.
Czy nie umiem znaleźć?

Proszę nie używać zaznacz wszystkie tylko zaznaczyć te zadania, którą są z grupy do dekretacji/do realizacji. Jeżeli na koncie są różne zadania np. do akceptacji/podpisu, to funkcja hurtowego przekazywania nie będzie dostępna, gdyż nie dla wszystkich zadań opcja hurtowego przekazania jest dostępna.
Przynajmniej tak to działało, w której wersji z odsłon wersji 20 i 19. Prawdopodobnie mechanizm się nie zmienił.

Ta opcja nie działa z poziomu Zadania > Nowe. Zaznaczyć kilka zadań do realizacji można dopiero z poziomu Zadania > W realizacji, a to wymaga wcześniejszego “przeklikania” (otwarcia) wszystkich zadań…

Sprawdziłem to dzisiaj i jest dokładnie tak jak Justyna_B napisała. Uciążliwe to przeklikanie się przez wszystkie ZADANIA w Nowe.
Żeby chociaż można było zaznaczyć wszystkie/część hurtowo w NOWE i przekazać je do zadań w realizacji to by jakoś to pomogło w szybszym rozdekretowaniu pism. Bo na chwilę obecną, to jest CLICK > Nowe > Zadanie > Click > Nowe > Zadanie > Click > Nowe… i tak dalej, bez czytania po to tylko, zeby z realizacji zaznaczyć hurtem co trzeba i wysłać do realizacji. Wniosek racjonalizatorski jest taki - umożliwcie hurtowe zaznaczenie nowych zadań i przesłanie ich do dekretacji dalszej lub realizacji, albo chociaż przekazania hurtem do mojej realizacji.

1 polubienie

Przepraszam, ale wprowadziłam Państwa trochę w błąd. Została wydana nowa wersja 21.1, z której Państwo teraz korzystają i nowa wersja 21.1 z modułem nowych zadań. Zadania zostały przebudowane, opcja hurtowej dekretacji bez otwierania zadań jest dostępna, ale jedynie w wersji z modułem nowych zadań.

Chciałabym dodać, że jeszcze nie ma migracji między “starymi” i “nowymi” zadaniami. Wersja z nowymi zadaniami jest w trakcie przygotowania. Otrzymają Państwo informację kiedy i w jaki sposób będzie można przełączyć się na wersję z nowymi zadaniami.