Udostępnienie do realizacji z prośbą o akceptację

Czy możliwe jest wystawienie zadania udostępnienie do realizacji dla wielu osób w taki sposób, aby każda z nich mogła złożyć akceptację na udostępnionym pliku? mi po pierwszej akceptacji u pozostałych osób, pojawia się tylko opcja podpisu?
czy znacie Państwo inną możliwość równoczesnego zbierania akceptacji na tym samym pliku przez wiele osób? to znacznie oszczędza czas w stosunku do przekazywania od jednej do drugiej.

Wydaje mi się, że nie można utworzyć zadania udostępnienie do realizacji do akceptacji równoczesnej dla wielu osób.
Jedyne rozwiązanie jakie sam bym zastosował to utworzyłbym schemat i wybrał osoby, które mają dokument zaakceptować. Wtedy zadanie było by przekazywane do każdej osoby po kolei zgodnie ze schematem

Tak, rozważam to rozwiązanie, ale przyznam, że udostępnienie dla wielu osób w celu jednoczesnej akceptacji byłoby o wiele leprze. W EZD PUW jest taka możliwość i nie bardzo rozumiem, dlaczego zrezygnowano z niej w RP. jeden dokument może dotyczy wielu zakresów merytorycznej działalności danej jednostki i różni pracownicy powinni akceptować w swoim zakresie. inne akceptacje nie mają dla nich znaczenia.

1 polubienie

Popieram pomysł, u nas co do zasady po kolei następuje akceptacja - ale może się zdarzyć, , że np będę potrzebowała akceptacji dwóch lub więcej osób, gdzie kolejność nie będzie kluczowa - wtedy przy schemacie, kolejna osoba dostaje dokument dopiero po akceptacji kolejnej - co wydłuża proces.

Elizo,

EZD RP to nie EZD PUW. W EZD RP nie ma koszulek, to podstawowa różnica. Pomiędzy systemami są różnice i dyskusja odnośnie tego co jest a czego nie ma do niczego nie prowadzi. Proszę pamiętać, że w EZD PUW mamy koszulkę za pomocą której udostępniamy pliki w tym do edycji, dodania wkładu własnego czy przekazujemy do akceptacji lub podpisu, ewentualnie udostępniamy do akceptacji. W EZD RP mogę przekazać dokument do akceptacji do wielu różnych osób do akceptacji, ale ustanawiając ścieżkę obiegu. Obecnie pracujemy nad poprawą zadań w systemie EZD RP, która bardziej uelastyczni obsługę dokumentów w systemie EZD RP - prosimy o chwilę cierpliwości.

1 polubienie

Sebastianie,
pracuję na obu systemach i wiem jakie między nimi są różnice. Nie widzę jednak merytorycznego uzasadnienia dla braku możliwości akceptacji jednego dokumentu przez wiele osób “równocześnie”. Nie bardzo rozumiem dlaczego pierwsza akceptacja na dokumencie udostępnionym do realizacji dla wielu osób z prośbą o akceptację, blokuje kolejne akceptacje i możliwy jest jedynie podpis. Takie ustawienie bardzo ogranicza obieg dokumentów.

Ponawiam prośbę o rozważnie wystawiania zadania do akceptacji dla wielu osób jednocześnie.
Odważę się zapytać o inny jeszcze temat, nieco zbliżony: zadania grupowe dotyczą jedynie do dekretacji i do realizacji, czy nie można wykorzystać tego samego mechanizmu do akceptacji? jeśli kilka osób wykonuje podobną pracę i mogą akceptować te same dokumenty to nie widzę problemu aby ograniczyć tę możliwość tylko do tych dwóch typów zadań.

Czy mogę prosić o odpowiedź w powyższych tematach? szczególnie w zakresie akceptacji równoległej przez wiele osób?