Sprawa papierowa jak śledzić obieg pisma w systemie EZD RP

Czy jest tu jakiś Urząd, który ma tradycyjny obieg dokumentacji (papier) a wspomagającym systemem jest EZD RP? I chodzi mi o sytuację jak mam wpuścić w obieg w systemie EZD RP jakieś pismo np. projekt upoważnienia, które finalnie będzie podpisane odręcznie, ale poszczególne akceptacje też będą na tym papierze? Po prostu chodzi mi o sytuację żebym mogła monitorować w systemie na jakim etapie jest ten mój dokument w fizycznym podpisie?

Anna_UMEG, jeśli masz założoną sprawę w EZD RP wspomagająco i puszczasz w obieg pismo np. do podpisu, to możesz śledzi u kogo jest dokument z poziomu zadań w sprawie. Jeśli pismo puszczasz do akceptacji lub podpisu z poziomu monitorowania, to aktualny status dokumentu masz w monitorowaniu. Pamiętaj że śledzisz tylko u kogo jest dokument w systemie, nie znajdziesz w systemie informacji czy ktoś już podpisał dokument w papierze.

To wiem, że mogę monitorować. Mi chodzi o sytuację co mam podłączyć w systemie puszczając w obieg ten dokument (jego treść w wersji Word?), który będzie akceptowany tylko na papierze i finalnie podpisywany odręcznie. Nie będzie akceptacji w systemie tego dokumentu.

Jeżeli się umówicie żeby nie klikać akceptacji i podpisywania w EZD, to zostanie Wam tylko puste przekazywanie. Informacje o celu przekazania należałoby wpisywać w dodatkowych plikach typu notatka (np. kroki obiegu). Sens EZD sprowadziłoby to do wiedzy gdzie jest papier. Przesyłanie dokumentu w sprawie byłoby możliwe poprzez przekazywanie do akceptacji bez klikania tej akceptacji.