Skanowanie protokołów kontroli

Jak jest u was czy naprawdę jest zasadność skanowania protokołów kontroli po czynnościach kontrolnych w podmiocie do ezd??? Czy gdzieś też tak się robi?

Dzień dobry,
w przypadku spraw prowadzonych elektronicznie - tak, a protokół do składu chronologicznego.

Mamy zaznaczone przy sprawach “P” czyli sprawa prowadzono papierowo a mimo to mamy skanować i to zaległe od początku roku

A jakie macie zapisy w wewnętrznych dokumentach? To ważne, co ustaliliście przy prowadzeniu spraw w EZD RP.
W sprawach prowadzonych papierowo i tak wszystko musi wylądować w teczce. W zależności od wewnętrznych zapisów, wystarczyłaby pierwsza strona lub notatka służbowa z informacją, jako ukłon w stronę pracowników :wink:
to tylko pomysł :wink:

To już sama nie wiem teraz. Myślałam że jak jest papierowo to to właśnie wynika z zarządzeń. Będziemy pewnie skanować bo co możemy zrobić. Ale chciałam wiedzieć czy inni mają też taki problem i jak go rozwiązali. I czy mimo sprawy papierowej jest zasadność i konieczność skanowania tych protokołów od początku roku do zamkniętych już spraw co będzie generować mnóstwo pracy. Może poprostu moglibyśmy jakoś to uzasadnić by chociaż nie robić tego wstecz dziękuję za każde ewentualne podpowiedzi i rozwiazania

Pytanie, co macie we własnych zapisach Dyrektora. Do zamkniętych spraw, teraz, ja nie widzę sensu. Jeżeli w Waszych Zarządzeniach od początku wejścia w EZD mieliście skanować, a tego nie robiliście … do przemyślenia.
Można zawsze wprowadzić zmianę do zapisu.

Z tego co wiem zarządzeń brak. Ale dziękuję za pomoc

Brak? Aniu, nie mieliście zarządzenia lub innego dokumentu wprowadzającego system EZD RP jako podstawowy czy wspomagający i od kiedy? Określenia, które przesyłki będą otwierane, rejestrowane, obieg dokumentów wraz z wyjątkami, zadania zespołu, itd? W tych właśnie zapisach mielibyście określony zakres skanowania protokołu przy sprawach prowadzonych papierowo. :wink:

Przepraszam źle się wyslowilam w zarządzeniu brak jakiegokolwiek zapisu o protokołach i czynnościach jakie ma zrobić pracownik są to ogólne zapisy min dla zespołu wdrożeniowego. Ja jako pracownik nie zapoznawałam się z żadnym. Nic nie podpisywałam ale wiem że o skanowaniu protokołów nie ma zapisu

Ufff :wink:
Proponuję zgłosić problem do koordynatora, żeby pochylić się nad tym tematem i uszczegółowić.