Użytkownik A nie ma dostępu do kancelarii, ale jest w zastępstwie użytkownika B, który ma uprawnienia kancelarii. Chcę w zastępstwie zarejestrować korespondencję wpływającą i podłączyć pod nią skan. Wybieram Kancelaria/rejestracja korespondencji/pełne odwzorowanie, jako odbiorcę wskazuję pracownika B (bo on ma podłączyć zaraz do tego dokument). Po wydrukowaniu etykiety taka pozycja w ogóle nie pojawia się w menu “Do obsłużenia” pracownika B. Dlaczego? Jedyne miejsce, gdzie znajduję taką pozycję to Rejestry/rejestr przesyłek wpływających. Niestety nic z tym nie da się zrobić. Coś robię źle?
Jeżeli przy rejestracji wybrano pełne lub niepełne odwzorowanie, to dokument w “Do obsłużenia” pojawi się dopiero po wczytaniu skanu do tego rpw. Najlepiej to zrobić z poziomu Kancelaria > W trakcie rejestracji lub Kancelaria > Metadane i wyszukać rpw.
Faktycznie, po uzupełnieniu skanu w menu Kancelaria/Metadane (tylko tutaj odszukałem ten numer RPW, w menu “W trakcie rejestracji” nie ma tej pozycji), pozycja pojawiła się w “Do obsłużenia” u docelowego pracownika (odbiorca). Jednym słowem, ten sam pracownik, który dokonał rejestracji korespondencji, musi też załączyć dokument. Myślałem (widocznie byłem w błędzie), że może zarejestrować pismo, ale czynność skanowania dokumentów dokończyć może pracownik, którego wskazano do dalszego procedowania (ten jednak nie zobaczy tej pozycji, póki nie będzie tam podpiętego dokumentu).
“W trakcie rejestracji” odznacz checkbox “Zarejestrowane przeze mnie” i wtedy zobaczysz to rpw zarejstrowane w zastępstwie
No właśnie nie widać tego nawet jak to odznaczę. Widzę wyłącznie w Rejestry/Rejestr przesyłek wpływających. Dzieje się tak przypomnę, jak ja (A) pracuję w zastępstwie osoby B, i tą osobę B wskażę jako odbiorcę podczas rejestracji.
W Rejestrze widzę tą pozycję wtedy jako Rejestrujący - A, Odbiorca - B. Ale nie ma tego w “Do obsłużenia”. Trochę się boję tej sytuacji przyznam, bo jak pracownik A nie dopilnuje podpięcia dokumentu, to ta pozycja może umknąć skoro nikt jej nie widzi w “Do obsłużenia”.