Rejestracja dokumentu z pamięci przenośnej

Przyszedł człowiek z Pendrivem na którym miał dokument tylko chciał aby ten dokument sobie zgrać a pendriva mu oddać.
Jak się powinno to zarejestrować?

Najpierw sprawdzić czy na nośniku nie ma wirusa, potem z nośnika zgrać plik do systemu (Dodaj plik z dysku) i zarejestrować w RPW -(zaznaczyć checkbox - rejestracja w RPW) i uzupełnić metadane dla przesyłki :slight_smile:

Procedura jest mi znana, bardziej chodziło mi o to czy nie powinniśmy zatrzymać nośnika w składzie chronologicznym na dowód że to wpłynęło własnie w taki sposób.

W tej sytuacji gdy obywatel nie chce zostawić nośnika to nie da się go zarejestrować do składu. Pytanie jest inne czy da się zgrać dokument z nośnika do systemu.

Zakładamy że się da. reasumując możemy zgrać dokument, zarejestrować go w EZD w metadanych zaznaczając osobisty sposób dostarczenia.
Zastanawiałem się jednak nad tym czy nie będzie błędu, że dokuemnt dostarczony osobiście będzie elektroniczny bez rejestracji nośnika w składzie.

Rejestrujemy nośnik w składzie gdy jesteśmy w jego posiadaniu :slight_smile: Skoro obywatel nie chce zostawić nośnika to nie mamy co zarejestrować, więc odznaczamy że dokument został dostarczony oosbiście.