Pole "Treść zadania" - modyfikacja/tworzenie/usuwanie gotowych formuł przypisanych do przycisków znajdujących się pod polem

Dzień dobry,
Niestety nigdzie nie mogę znaleźć opisu jak można edytować/tworzyć/usuwać przyciski z gotowymi treściami zadań. Zgodnie z podręcznikiem (https://podrecznik.ezdrp.gov.pl/dekretacja-pisma-wewnetrznego/) jest to możliwe do konfiguracji przez administratora i każdego użytkownika. Szukałem również w bazie i widzę, że w tabeli zadania.zadania te wartości są wpisane wprost do kolumny Opis i nie znajduję żadnych słowników z tym związanych, więc zapewne jest to konfigurowane w samym systemie. Czy mogę prosić o informację gdzie można tym zarządzać?

Trzeba kliknąć na swoją nazwę użytkownika, wybrać ustawienia->zadania->Proponowane formuły dekretacji

1 polubienie

Serdecznie dziękuję za odpowiedź. Nie wpadłem na to, że “Proponowane formuły dekretacji” oznacza własnie to :slight_smile:
A czy da się to ustawić globalnie?

Dzień dobry,

tak, administrator powinien to wprowadzić ze swojego poziomu w Ustawieniach.

Miłego dnia,
Tomasz Skwarka

Ale domyślnych formuł systemowych, np GPR - Proszę o realizację, nawet admin podmiotu nie zmieni

Dobry wieczór,

tak, to się zgadza - domyślnych formuł dekretacji, wprowadzonych przez producenta - nie można póki co usunąć czy nawet wyedytować.
Problem był już zgłaszany wielokrotnie do NASK-u aby zdjęli blokadę.

Miłego weekendu,
Tomasz Skwarka

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Niestety ustawienie tego globalnie u nie działa. Próbowałem z konta root oraz z administratora podmiotu. Przyciski zrobione na koncie administratora podmiotu są widoczne tylko w obrębie stanowisk przypisanych do konta które jest administratorem podmiotu. Przyciski zrobione na koncie root niestety również nie pojawiają się na innych kontach.

Bo to się robi na koncie administratora z lewego menu Administracja-Ustawienia. Nie tak jak z poziomu użytkownika.

1 polubienie

Dziękuję @Tomasz24, teraz działa :slight_smile: