Czy w sekcji ,Dane przesyłki wpływającej” jest jakaś możliwość zmiany aktywności checkboxów ,Data na piśmie” i ,Znak na piśmie”? Z automatu aktywne jest pole dotyczące daty, a checkbox dotyczący znaku zawsze trzeba odkliknąć aby pole stało się aktywne w celu wpisania sygnatury. Czy gdzieś w ustawieniach mogę to zmienić z poziomu zwykłego użytkownika?
Na tą chwilę nie ma takiej możliwości, aby tymi ustawieniami sterować - jest to ustawione na stałe i nie można z poziomu pracownika tym sterować Aby cokolwiek zmienić trzeba byłoby prosić twórcę systemu aby zmienił ustawienia, natomiast nie wiem czy to dobry pomysł, bo podmiot A będzie chciał żeby były pola aktywne, a podmiot B żeby pola były nieaktywne. Wydaje mi się, że jest optymalnie, a jeśli chodzi o zmianę, to odblokowanie pola to jedno kliknięcie, oczywiście można polemizować, że to tylko jedno kliknięcie, a w ciągu dnia tych kliknięć będzie sporo, albo żeby system sam coś zrobił, ale z drugiej strony skoro system ma sam coś zrobić to po co pracownik?
Owszem, odblokowanie pola ,to jedno kliknięcie” ale zablokowanie pola to też tylko jedno kliknięcie i z perspektywy pracownika kancelarii w tą stronę tych kliknięć było by zdecydowanie mniej gdyż gro wpływających do wielu instytucji pism posiada jednak swoje sygnatury. Odsetek wpływów nie posiadających znaku na piśmie jest znacznie, znacznie niższy stąd jak wspomniałem zaznaczenie w tym momencie checkboxa ,Brak znaku na piśmie” było by czynnością sporadyczną w kontrze do każdorazowego odznaczania owego checkboxa.
Przychylę się do wypowiedzi Sebastiana.
Nie w każdej instytucji większość przesyłek wpływających posiada znak sprawy ![]()
A każdy chciałby swoją wersję ![]()
Zadałem moje pytanie z perspektywy pracownika kancelarii. Nie twierdzę, że
Odnosząc się do mojego doświadczenia i kilku kancelarii które znam, akurat tak się złożyło że jednak większość wpływów jakąś sygnaturę posiadała. I nie każdy chciałby swoją wersję, a raczej bardziej elastyczną możliwość ustawienia drobnych rzeczy pod swoje potrzeby tak aby podmiot A ustawił sobie ten checkbox aktywny, a podmiot B jako nie aktywny. Proste ![]()