Nadawca wiadomości e-mail - praca w zastępstwie

Dzień dobry

Wysyłając e-mail z poziomu EZD RP dochodzi on do odbiorcy wyświetlając w wiadomości e-mail w polu nadawcy nazwę pracownika i stanowisko z którego została wysłana korespondencja. Niestety, ale pracując w zastępstwie wysyła jako ta osoba zastępowana (która aktualnie jest na chorobowym). Moje pytanie czy da się to jakoś ustawić, że jeśli ktoś pracuje w zastępstwie to wysyła jako osoba zastępująca (wyświetla w polu nadawcy tą osobę), a nie ta zastępowana? Ewentualnie, żeby całkowicie usunąć wyświetlanie nadawcy i żeby pozostał tylko e-mail.
Proszę o pomoc w tym temacie.

pozdrawiam

Sebastian

Ja słyszałem tylko o zastępstwach w systemie EZD - ustawiamy zastępstwo na czas swojej nieobecności - opisano to tu: Ustawianie zastępstw – Podręcznik użytkownika systemu EZD RP. Pierwsze słyszę aby ustawiać wysyłkę maila w zastępstwie. O wysyłce jakiego maila mówimy z systemu EZD RP czy z poziomu poczty służbowej. Jeśli chodzi Ci o taką sytuację, że zastępujesz pracownika na czas jego nieobecności w systemie EZD i w ramach zastępstwa ze sprawy wysyłasz maila z systemu EZD RP - to tu wedle mojej wiedzy nie ustawisz informacji że wysyłasz maila w zastępstwie w systemie. Jeśli macie wsparcie NASK w zakresie wdrożenia napiszcie do nich zgłoszenie na Helpdesk - powinni wam udzielić odpowiedzi.

Chodzi o wysyłkę maila z EZD RP. Pracując w zastępstwie i wysyłając maila wiadomość dochodzi tak jak pisałem, nie jako zastępujący tylko zastępowany, którego nie ma w pracy. Pytanie dotyczyło, czy skoro powinno być odwrotnie to czy da się to jakoś z ustawić w EZD RP. Podejrzewam, że nie, ale raczej w polu nadawcy powinno podawać osobę która wysyła tego maila, czyli zastępuje.