Zwracam się z prośbą o informację w jaki sposób mogę zmienić status przesyłki z poziomu pracownika kancelarii z przyjętej na wysłaną po fizycznym zaniesieniu do punktu Poczty Polskiej. Zaznaczam, że instytucja nie ma podpisanej umowy z Poczta Polską. W module Obsługa korespondencji wychodzącej i wczytaniu przesyłki nie mogę odnaleźć odpowiedniego przycisku pozwalającego na zmianę statusu z przyjętej na wysłaną lub wpisania numeru nadawczego z poczty czy daty wysyłki.
Dzień dobry, czy wysyłka została obsłużona z poziomu Kancelarii w sposób który określono tu: Obsługa korespondencji wychodzącej – Podręcznik użytkownika systemu EZD RP ?
Tak, wysyłka została obsłużona do pewnego momentu w sposób określony zgodnie z wytycznymi z podręcznika EZD, jednak nie dokończyłam procedury do końca, zatrzymując się na etapie wyboru typu (rozmiaru) przesyłki u operatora Poczty Polskiej ponieważ instytucja nie ma podpisanej umowy, stąd moje pytanie do Państwa czy po przekazaniu przez pracownika bezpośrednio do punktu Poczty Polskiej korespondencji jest możliwość zmiany statusu przesyłki z przyjętej na wysłaną z możliwością adnotacji daty wysyłki i numeru nadawczego z Poczty.