Zakładanie podteczek

Mam pytanie dot. zakładania podteczek. Jeżeli pierwszą podteczkę załozyłam z numerem 3 (bo taka sprawa w systemie była jako pierwsza, a wcześniej nie mieliśmy wprowadzonych wszystkich podteczek do systemu), a teraz chce założyć podteczke z numerem 1, to wyskakuje komunikat, że numer tej podteczki jest już zajęty i nie mogę jej dodać.
Czy musimy wszystkie podteczki zakładać w kolejności? prace w EZD zaczynamy pod koniec roku, więc myślę, że dużym ułatwieniem byłoby, gdyby nie miała znaczenia kolejnośc w jakiej je dodajemy.

Tak w skrócie nr podteczki = numer kolejnej sprawy w teczce.
Więc jeśli były sprawy 1 i 2 to system nadał podteczce nr 3. W takiej sytuacji nie ma możliwości założenia podteczki z numerem 1 bo jest on zajęty dla sprawy nr 1.
Wiem z doświadczenia , że pracownicy byli przyzwyczajeni do swojej numeracji podteczek, ale nawet ci najbardziej zatwardziali zmienili podejście i nie mają juz problemu z tym, że w każdym roku numeracja podteczek jest inna.

Ale właśnie chodzi o to, że pracownik dodał ręcznie podteczkę z numerem 3, a dopiero później chciał założyć podteczkę 1 i 2 i już nie miał takiej możliwości (mimo, że podteczek z tymi numerami nie ma w systemie). Po prostu zaczął nie w tej kolejności dodawać podteczki do JRWA.

Niestety nie ma na tą chwilę w systemie nie da się założyć podteczki z numerm 3 a potem założyć podteczki z numerem 2. Istotna jest kolejność zakładania podteczek. Wpływ na zakładanie podteczek ma tak jak wskazał Marcin to czy założona została spraw pod konkretnym numerem. Jeśli są potrzebne dodatkowe wyjaśnienia dotyczące odnośnie sposobu zakładania podteczek to proszę o przesłanie zgłoszenia na portal zgłoszeń

Bardzo proszę o wskazanie w instrukcji obsługi (lub demo wersji), w jaki sposób mogę założyć podteczkę ze sprawy, którą stanowi grupę spraw a następnie zakładać kolejne podsprawy do wydzielonej grupy spraw.

Agnieszko, rozumiem, że chodzi o założenie podteczki na Jednolitym rzeczowym wykazie akt założenie sprawy w utworzonej podteczce. Sposób zakładania podteczek na JRWA opisany jest tutaj: https://podrecznik.ezdrp.gov.pl/zarzadzanie-schematami-jrwa/.
Sposób zakładania spraw jest opisany tutaj: https://podrecznik.ezdrp.gov.pl/zakladanie-sprawy/. Podczas zakładania sprawy musimy wybrać konkretną podteczkę, aby założyć w niej sprawę.