Podteczki a rejestry ze sprawy

Cześć wszystkim,

Mam pytanie dotyczące konfiguracji własnych rejestrów w EZD RP w kontekście rozbudowanej struktury JRWA, a konkretnie podteczki.

Jako administrator stworzyłam rejestr, który ma ustawiony tryb prowadzenia „Ze sprawy”. Rejestr ten został powiązany z konkretnym symbolem z JRWA – w moim przypadku jest to 261 (nie mogę przypisać rejestru do podteczek, tylko do symbolu). I problem polega na tym, że w ramach tego symbolu w naszej jednostce funkcjonuje około 10 podteczek (np. 261.2, 261.3 itd.).

Efekt w praktyce:

• Gdy użytkownik zakłada sprawę bezpośrednio pod symbolem 261 (teczka macierzysta) to system prawidłowo wymusza dokonanie wpisu do rejestru.

• Jeśli jednak sprawa jest zakładana pod konkretną podteczką (np. 261.2), system niestety przestaje wymuszać obowiązkowy wpis do rejestru.

Czy spotkaliście się z tym problemem?

Arass, to nie jest błąd - tu masz opisany sposób tworzenia rejestrów ze sprawy -https://podrecznik.ezdrp.gov.pl/tworzenie-rejestrow-na-potrzeby-instytucji/. Zauważ proszę, że przy tworzeniu rejestru wskazujesz główną klasę z wykazu akt, a nie podteczki wskazane na tej klasie z wykazu.