Dzień Dobry,
Przy zmianie ustawieńw Administracja Ustawienia adresaci i maksymalna ilość adresów email adresata mam zmienione żeby można było dodawać więcej adresów email ale pomimo zmiany dalej wyświetla się błąd i komunikat że adresat może posiadać maksymalnie 5 adresów email czy można to zmienić?
niezaleznie od ilości wysyłanych jednorazowo maili, proponuję zwrócić uwagę, że przy wysyłce zbiorczej, otrzymacie tylko 1 RKW (a powinien być do każdej przesyłki oddzielnie) więc i tak powinno się wysyłać pojedynczo, jeśli korespondencja powinna mieć numer wysyłki
Wydaje mi się, że pytanie dotyczy możliwości wysłania maila na adres imienny jednego z pracowników instytucji.
System rzeczywiście nie pozwala wprowadzić w bazie kontaktów więcej niż 5 adresów e-mail przypisanych do jednego adresata/instytucji. A czasami np. wydziałów, z którymi się musimy się kontaktować jest więcej.
Nasz organ nadrzędny każe w tym wypadku wysyłać maile poza EZD, z programu pocztowego, a następnie je zaciągać “z dysku” i dopiero rejestrować w RKW jako wysłane na główny e-mail 
Gdyby można było przypisać więcej adresów, wysyłanie maili bezpośrednio ze sprawy w EZD byłoby rozwiązaniem znacznie szybszym. Czy jest w planach zmiana bazy kontaktów pod tym kątem?
Dzień dobry,
adresat może posiadać maksymalnie 5 adresów email. W najbliższym czasie nie są planowane prace dotyczące zwiększenia liczby adresów.
Trochę irytuje bo system poprzez e-mail kontaktu przy nadejściu pisma sam dobiera nadawce a jest u nas chociażby jednostka nadrzędna która kontaktuje się z różnych adresów e-mail więc proponuję aby pochylić się nad tą możliwością.
1 polubienie
Pochyliliśmy się nad tym tematem. Zostało otworzone zgłoszenie rozwojowe dot. zwiększenia liczby adresatów email i przekazane do działu rozwoju. Na razie nie mam informacji czy i w której wersji sytemu taka funkcjonalność zostanie dodana.
1 polubienie