Wprowadzanie wielu adresów email do jednego adresata

Dzień Dobry,

Przy zmianie ustawieńw Administracja Ustawienia adresaci i maksymalna ilość adresów email adresata mam zmienione żeby można było dodawać więcej adresów email ale pomimo zmiany dalej wyświetla się błąd i komunikat że adresat może posiadać maksymalnie 5 adresów email czy można to zmienić?

niezaleznie od ilości wysyłanych jednorazowo maili, proponuję zwrócić uwagę, że przy wysyłce zbiorczej, otrzymacie tylko 1 RKW (a powinien być do każdej przesyłki oddzielnie) więc i tak powinno się wysyłać pojedynczo, jeśli korespondencja powinna mieć numer wysyłki

Wydaje mi się, że pytanie dotyczy możliwości wysłania maila na adres imienny jednego z pracowników instytucji.
System rzeczywiście nie pozwala wprowadzić w bazie kontaktów więcej niż 5 adresów e-mail przypisanych do jednego adresata/instytucji. A czasami np. wydziałów, z którymi się musimy się kontaktować jest więcej.
Nasz organ nadrzędny każe w tym wypadku wysyłać maile poza EZD, z programu pocztowego, a następnie je zaciągać “z dysku” i dopiero rejestrować w RKW jako wysłane na główny e-mail :face_with_peeking_eye:
Gdyby można było przypisać więcej adresów, wysyłanie maili bezpośrednio ze sprawy w EZD byłoby rozwiązaniem znacznie szybszym. Czy jest w planach zmiana bazy kontaktów pod tym kątem?

Dzień dobry,
adresat może posiadać maksymalnie 5 adresów email. W najbliższym czasie nie są planowane prace dotyczące zwiększenia liczby adresów.

Trochę irytuje bo system poprzez e-mail kontaktu przy nadejściu pisma sam dobiera nadawce a jest u nas chociażby jednostka nadrzędna która kontaktuje się z różnych adresów e-mail więc proponuję aby pochylić się nad tą możliwością.

1 polubienie

Pochyliliśmy się nad tym tematem. Zostało otworzone zgłoszenie rozwojowe dot. zwiększenia liczby adresatów email i przekazane do działu rozwoju. Na razie nie mam informacji czy i w której wersji sytemu taka funkcjonalność zostanie dodana.

2 polubienia

Mam dokładnie ten sam problem. Wysyłając pismo do kilkunastu adresatów konieczne jest dokładanie ich jako odbiorców. Czy można stworzyć jednego odbiorcę jako grupę, tak jak można to zrobić przez zwykłą skrzynkę mailową, aby nie było konieczne wpisywanie ich osobno za każdym razem? Jest to problematyczne ponieważ zajmuje dużo czasu.