Aktualnie pracujemy nad integracją z systemem EZD RP. Mamy problem, z tym, że pobieramy tylko sprawy utworzone przez użytkownika przypisanego do klucza API(korzystamy z metody /ezdrp/integrator/v2/sprawy). Analogicznie w samym portalu EZD logując się na tego użytkownika nie widać spraw i dokumentów innych użytkowników. Wygląda, że użytkownik ma wszystkie możliwe uprawnienia.
Prośba o informację co należy zrobić, aby pobierać przez API dane innych spraw niż sprawy tego jednego użytkownika.
Dzień dobry,
a czy nie jest tak, że żaden pracownik nie widzi spraw drugiego. Wyjątkiem jest forma zastępstwa, które ustawiane jest przez osobę, która np. wybiera się na urlop, przez kierownika komórki organizacyjnej lub przez kierownika jednostki.
Dostęp do spraw pracowników ma odpowiednio kierownik komórki organizacyjnej i kierownik jednostki.
Wszystko opiera się na uprawnieniach, stąd pytanie co chcemy osiągnąć:
W sekcji Sprawy (W toku, Odłożone, Zawieszone oraz Zakończone) widać tylko sprawy konkretnego pracownika
W sekcji Sprawy>Współdzielone widać sprawy do których ktoś nadał mi dostęp (są dwa typy dostępu: Odczyt oraz Edycja)
W spisie spraw widać sprawy pracownika oraz innych osób, które pracują razem z nim w komórce organizacyjnej - tu również w grę wchodzą uprawnienia, bowiem mogę tylko widzieć te sprawy, ale nie kogę się do nich dostać (zobaczyć tych spraw - widzę tylko link do sprawy), mogę zobaczyć te sprawy (mogę się dostać do środka, ale nie mogę nic zrobić). Po nadaniu odpowiednich uprawnień
W spisie spraw mogę widzieć sprawy z innych komórek organizacyjnych, pod warunkiem że zostaną mi nadane konkretne uprawniania.