Wczytywanie nośnika danych

Witam serdecznie.
Rejestrując nową przesyłkę wpływającą, gdzie wśród dokumentów jest nośnik danych (np płyta CD) no na logikę wybieram z opcji “Dodaj” → “Nośnik danych”. Wybierając dalej ten nowo utworzony załącznik EZD prosi o wczytanie nośnika danych w postaci *.iso. I teraz moje pytanie. Czy jest szansa aby widzieć jakiś pasek postępu dodawania takiego pliku? Czasem takie pliki *.iso mogą troszkę zajmować, a w systemie nie widać czy coś się dzieje czy nie. Czy się nośnik zaczytuje czy coś się zacięło.

Drugie pytanie. Po dodaniu nośnika (*.iso), dołączeniu pisma do sprawy i już w samej sprawie chcąc pobrać nośnik - w celu sprawdzenia co jest na dysku. Naciskam po prostu na nazwę pliku - pojawia się komunikat :
image
Oczywiście wybierając ten plik przez zaznaczenie, z prawej strony otwiera się pasek i mam możliwość pobrania na dysk.
I moje pytanie. Czy ten błąd jest prawidłowy? Czy tak to powinno być?

I jeszcze jedno.
Jak funkcjonuje (bądź jak powinien funkcjonować) u państwa proces pełnego odwzorowania nośników cyfrowych?

Komunikat: nie można otworzyć pliku. Walidacja wykazała, że plik jest niebezpieczny… - to jest błąd działania programu.

Dziękuję za informację jednak o tym już zdążyliśmy się przekonać.
Co z pozostałymi pytaniami?