Usuwanie z RPW na poziomie komórki

Witam,
pracownik z uprawnieniem usuwanie RPW na poziomie komórka organizacyjna może usunąć jedynie numer, który został nadany przez niego samego, ale nie może już usunąć numerów nadanych przez innych pracowników ze swojej komórki.
Czy tak ma być, czy potrzebne jest jakieś dodatkowe uprawnienie, żeby np. jedynie kierownik miał takie uprawnienie w swojej komórce?

Aby móc usuwać pisma z rejestru przesyłek wpływających (RPW), trzeba mieć nadane uprawnienie Kancelaria.UsuwanieRPW na poziomie Stanowisko, Komórka lub Instytucja.

Tak, ja nadałem takie uprawnienie kierownikom (na poziomie “komórka organizacyjna”), ale RPW i tak mogą usuwać jedynie w przypadku korespondencji zarejestrowanej przez samego siebie, a nie przez swoich pracowników. Nawet podwyższenie do poziomu “instytucja” tego nie zmienia.

Kiedyś w aplikacji był błąd dotyczący tego uprawnienia nadawanego w szablonie uprawnień, nie wiem czy on nadal występuje.
Można to obejść poprzez nadanie pojedynczego uprawnienia wybranemu pracownikowi administracja>uprawnienia>wybór pracownika (tylko 1 pracownik na raz)>nadaj uprawnienie pojedyncze> Komórka organizacyjna - wybierz komórkę w której jest pracownik > kancelaria>Kancelaria.UsuwanieRPW Komórka organizacyjna>Zapisz.

Z naszych doświadczeń wynika, że niestety to uprawnienie trzeba nadać naprawdę pojedynczo, przy zaznaczeniu kilku osób na raz i wybraniu uprawnienia ono i tak nie jest aktywne.

1 polubienie