Dzień dobry,
próbuję zmusić skaner Ricoh fi-8150 do współpracy z aplikacją QuickScan. W aplikacji skanera nawet nie ma do wyboru, gdzie np w NAPSie wszystko działa. Zainstalowane sterowniki TWAIN ze strony producenta zarówno 32 jak i 64 bitowe - PaperStream IP. Jakieś sugestie? Program oczywiście odpalany z poziomu EZD,
Spróbuj najpierw sterownikami z Windowsa a potem dodaj sterowniki producenta
Dzień dobry,
proszę o przesłanie zgłoszenia bezpośrednio do Service Desku
(uwaga: zgłoszenia są przyjmowane wyłącznie od uprawnionych osób; pozostała korespondencja zostanie automatycznie odrzucona).
Przewodnik po tworzeniu poprawnych zgłoszeń do działu Service Desk EZD RP
Dzień dobry,
Proszę o kontakt na adres mailowy jarek.dutka@pfu-emea.ricoh.com, reprezentuję w Polsca producenta skanerów Ricoh i chętnie pomogę z tym problemem 
Mam podobny skaner fi-8250 i nie było problemu. Podłączony bezpośrednio po USB.
Dzień dobry,
Udało się zdiagnozować, że czasem sterowniki innych producentów nie są kompletnie deinstalowane poprzez natywne deinstalatory, przez co pozostałe śmieci blokują dostęp do sterowników TWAIN poprzez USB.
Recepta: odinstalować sterowniki widoczne dla nieużywanych urządzeń z poziomu Menedżera urządzeń → Urządzenia do obrazowania. Pomogło w środowisku, które miało pozostałości po skanerze marki Br…
Dokładnie jak to napisał jarek12. U mnie okazało się ze stare urządzenie nie zostało całkowicie odinstalowane. Usunięcie w Menadżerze urządzeń, starego skanera rozwiązało problem. Dzięki Panu Jarkowi z Ricoh udało mi się uruchomić skaner