Pytanie o rekomendowane skanery z którymi jest najmniej problemu

Witam, jakie polecacie modele skanerów, z którymi nie ma problemów? Co polecacie na kancelarie a co do obsługi przystanowiskowej (ok. 20 skanerów przystanowiskowych)?

Dzień dobry,
@Tomasz24 mógłbyś podpowiedzieć. Macie dobry zestaw.
Pozdrawiam :slight_smile:

@Tomasz24 Byłbym bardzo wdzięczny. :slight_smile:

Fujitsu RICOH fi-8250 kancelaria innych nie mamy.

1 polubienie

@Tomasz24 Bardzo dziękuję.

DO wszystkich: ktoś w ogóle używa jakichś rozwiązań przystanowiskowych? Próbuje robić rozpoznanie, jak to wygląda w innych urzędach i dosłownie wszędzie widzę cały obieg kierowany przez kancelarię. Niestety ja mam naciski na kancelarię plus skanery przystanowiskowe.

W sumie w każdym biurze obsługi klientów mam urządzenia wielofunkcyjne. Czy skanery w ramach takich urządzeń dałyby radę?

Pawel88, proszę powiedz, co mają robić na tych urządzeniach pracownicy na stanowiskach pracy - przyjmować korespondencję, obsługiwać wysyłkę? Co do zasady wyposażanie w skanery jest dedykowane dla kancelarii ewentualnie dodatkowo dla sekretariatów. Dodatkowe wyposażanie stanowisk pracy moim zdaniem mija się z celem, bo de facto pracownicy dublowali by czynności wykonywane przez pracowników punktów kancelaryjnych - mogłoby to spowodować bałagan bo nie tylko chodzi o sprzęt ale i uprawnienia w systemie. Jeśli twoje kierownictwo uważa że zakup sprzętu w takiej skali to ok, ale moim zdaniem nie jest to dobra droga. Nie bez powodu jest wyraźny podział na pracowników punktów kancelaryjnych(sekretariatów, BOK), pracowników merytorycznych i członków kierownictwa - każda ta rola wymaga innych sprzętów i innych uprawnień w systemie. Chodzi przede wszystkim o to żeby nie przedobrzyć w myśl powiedzenia - “Gdzie kucharek sześć, tam nie ma co jeść”

@Sebastian dzięki za odpowiedź. Chodzi o Urząd Pracy, gdzie doradcy przyjmujący klientów czy nawet sama rejestracja przyjmuje od ludzi dokumenty tudzież ich kopie, które muszą być włączone do obiegu dokumentów.

Pawel88, rozumiem i teraz już wszystko jasne skąd potrzeba zakupy i instalacji takiej ilości sprzętu.