Problem z zapisaniem zmian w edytowanych szablonach dokumentów

Testujemy w instytucji pracę na szablonach dokumentów. Zgodnie z informacjami z podręcznika EZD szablony powinny otwierać się do edycji, a zmiany powinny się zapisywać po kliknięciu dyskietki ZAPISZ. Tyle tylko, że nam zmiany naniesione w dokumentach się nie zapisują. Dokumenty w sprawach po edycji otwierają się w niezmienionym wersji.

A macie w tytułach znaki typu ukośnik, podkreślnik? Jak długie są nazwy plików?

A nie jest przypadkiem tak, że po kliknięciu dyskietki treść dokumentu nie zostanie utrwalona, ponieważ najpierw należy dokument zapisać w samym edytorze - a dopiero potem dyskietką zapisywać zmiany. Sprawdźcie też czy dokument jest w trybie edycji. Bardzo często użytkownik ma prawo odczytu, ale nie ma prawa modyfikacji dokumentów w sprawie.

No i oczywiście może też być to po prostu błąd na wersji testowej :wink: ale wtedy sprawdźcie logi i kontakt z adminem EZD.

Mam nazwy 2-wyrazowe, a między słowami podłogę

„Podłogę” (podkreślenie), czyli jeden_dwa? To jest traktowane jako jeden wyraz.

Nie rozumiem (nie blondynka) - w dokumencie, który edytuję klikam po prostu zapisz. Zaznaczam przy szablonie, który pobrałam w przykładowej sprawie checkbox i wybieram Edytuj. Nanoszę zmiany, zapisuję, odświeżam sprawę, otwieram dokument w tej sprawie, który jest tym edytowanym szablonem, a w nim brak zmian. O co może chodzić?

Podłoga (_) może sprawiać, że NASK Desk czasem łapie głupawkę

Nie ma podłogi już i mam to samo

Zamknij i uruchom raz jeszcze NASK DEska

Dzień dobry, Pani Aniu, proszę pobrać Nask.Desk 2.0.
Wersja zawiera poprawki dotyczące zapisywania dokumentów.

Dodatkowe aplikacje systemowe
Instalator aplikacji NASK Desk 2.0

Instalacja i funkcje aplikacji NASK Desk 2.0

Czy to już oficjalne wydanie wersji 2.0?

Dzień dobry,
przydałaby się taka informacja, że jest nowa wersja.
I że Państwo zalecacie ją zainstalować.
Pojawiają się błędy w edycji dokumentu na wcześniej wersji i nikt nie wie jaki jest powód.
Teraz już wiemy.

2 polubienia