Testujemy w instytucji pracę na szablonach dokumentów. Zgodnie z informacjami z podręcznika EZD szablony powinny otwierać się do edycji, a zmiany powinny się zapisywać po kliknięciu dyskietki ZAPISZ. Tyle tylko, że nam zmiany naniesione w dokumentach się nie zapisują. Dokumenty w sprawach po edycji otwierają się w niezmienionym wersji.
A macie w tytułach znaki typu ukośnik, podkreślnik? Jak długie są nazwy plików?
A nie jest przypadkiem tak, że po kliknięciu dyskietki treść dokumentu nie zostanie utrwalona, ponieważ najpierw należy dokument zapisać w samym edytorze - a dopiero potem dyskietką zapisywać zmiany. Sprawdźcie też czy dokument jest w trybie edycji. Bardzo często użytkownik ma prawo odczytu, ale nie ma prawa modyfikacji dokumentów w sprawie.
No i oczywiście może też być to po prostu błąd na wersji testowej
ale wtedy sprawdźcie logi i kontakt z adminem EZD.
Mam nazwy 2-wyrazowe, a między słowami podłogę
„Podłogę” (podkreślenie), czyli jeden_dwa? To jest traktowane jako jeden wyraz.
Nie rozumiem (nie blondynka) - w dokumencie, który edytuję klikam po prostu zapisz. Zaznaczam przy szablonie, który pobrałam w przykładowej sprawie checkbox i wybieram Edytuj. Nanoszę zmiany, zapisuję, odświeżam sprawę, otwieram dokument w tej sprawie, który jest tym edytowanym szablonem, a w nim brak zmian. O co może chodzić?
Podłoga (_) może sprawiać, że NASK Desk czasem łapie głupawkę
Nie ma podłogi już i mam to samo
Zamknij i uruchom raz jeszcze NASK DEska
Dzień dobry, Pani Aniu, proszę pobrać Nask.Desk 2.0.
Wersja zawiera poprawki dotyczące zapisywania dokumentów.
Dodatkowe aplikacje systemowe
Instalator aplikacji NASK Desk 2.0
Czy to już oficjalne wydanie wersji 2.0?
Dzień dobry,
przydałaby się taka informacja, że jest nowa wersja.
I że Państwo zalecacie ją zainstalować.
Pojawiają się błędy w edycji dokumentu na wcześniej wersji i nikt nie wie jaki jest powód.
Teraz już wiemy.