Próba akceptacji: Nie znaleziono danej wersji dokumentu

Mamy dokument z szablonu. Użytkownik pobiera szablon, edytuje, zapisuje, uzupełnia metadane, akceptuje i przekazuje obiekt kolejnej osobie.

Drugi użytkownik przy próbie akceptacji dostaje info, że “nie znaleziono danej wersji dokumentu” i nic więcej się nie dzieje. Podgląd dokumentu jest normalnie, dostęp do wszystkich wersji tak samo.

Na razie rozwiązujemy to tak, że tworzymy całkiem nowy obieg, z nowym dokumentem od zera.

Pytanie czym spowodowany jest ten błąd i jak można uniknąć go na przyszłość.

twisniewski którą masz wersję systemu EZD - ze starymi czy nowymi zadaniami? Możesz wkleić cysty dokument z szablonu?

Wersja 21.18.7 (B)
Nowe zadania. Nie dopisałem, że to są odosobnione przypadki, natomiast zdarzyło się już przynajmniej trzy razy.
Szablon wniosku: Ładuję Dokumenty Google

U kolejnej osoby pojawił się ten sam błąd…

może ten błąd jest powiązany z drugim tematem, o którym Pan pisze (brak możliwości wyszukania pisma w Monitorowaniu?)

Teraz to już sam nie wiem. Wyszukiwarka globalna działa prawidłowo. W module “monitorowanie” pojęcia nie mam co się dzieje - np. mam obiekt z fakturą opisany jako Invoice ChatGPT.
Jak wpiszę “Inv”, “inv”, “gpt”, “chat” - nie znajduje. Wpiszę “voi” i nagle filtruje. Te same dokumenty.
Żadnej reguły, żadnego punktu zaczepienia.

W wersji 21.20.6 (B) błąd występuje po:

1)dodanie pliku z szablonu,

2)akceptacja,

3)zmiana nazwy,

4)akceptacja,

(w zależności od odświeżenia strony ewentualnie może być wymagana kolejna zmiana nazwy)

i pojawia sią błąd Nie znaleziono danej wersji dokumentu.

Nie jest wymagane przekazanie do innej osoby. Zakładam, że Pan twisniewski pominął krok zmiany nazwy pliku po akceptacji :slightly_smiling_face:

Nie zwróciłem uwagi czy taka operacja miała miejsce - przetestuję