Mam problem, mam dodany adres fizyczny osoby, jest dołączony jako uczestnik postępowania, jednak podczas wysyłki e-Doręczeniami za pomocą PUH na końcowym etapie pokazuje się informacja, że brakuje adresu fizycznego (a jest widoczny obok nazwiska osoby). Adres był dodany “z ręki”, wszystko jest ok, adres jest pełen, wyświetla się w oknie wysyłania pisma, zaznaczony adres korespondencyjny, o co może chodzić ktoś ma jakiś pomysł?
Jaki załącznik jest w tej wysyłce?
Pojedynczy dokument w ramach PUH jest przyjmowany wyłącznie w postaci pliku w formacie PDF, a jego wielkość nie może przekroczyć 15 MB i 98 stron
plik jest w formacie pdf, pojedyncza kartka. Poradziłam sobie w taki sposób, że w końcu usunęłam ten kontakt i dodałam na nowo i poszło, ale czemu na tamten kontakt/adres nie chciał wysłać, tego niestety nie odkryłam ![]()
Dzień dobry,
jeżeli w dodanym kontakcie rodzaj adresu został ustawiony jako inny niż korespondencyjny, to taki komunikat się może pojawiać.
Wystarczy dopisać adres korespondencyjny do kontaktu lub zmienić rodzaj w istniejącym i powinno zadziałać. ![]()
adres był zakładany na adres korespondencyjny - nie działało, zmieniono na adres zamieszkania i ponownie na korespondencyjny - brak efektu. Może w systemie coś nie zaskoczyło, ponowne utworzenie kontaktu (w taki sam sposób jak ten pierwszy) pomogło ![]()
Koleżanka miała podobny problem z kontaktem dodanym jako adres niepobierany z bazy TERYT i w adresie kliknęła w checkbox “Adres pełny”. U niej zadziałało i przesyłka została wysłana i doręczona.