E-doręczenia wysyłka PUH na adres miejscowości bez ulicy kończy się błędem braku ulicy. W EZD nie da się wpisać nic w pole ulicy, gdy ulicy nie ma w danej miejscowości.
Zgłosiłem na wsparcie, pisze na forum może ktoś już zna odpowiedź.
E-doręczenia wysyłka PUH na adres miejscowości bez ulicy kończy się błędem braku ulicy. W EZD nie da się wpisać nic w pole ulicy, gdy ulicy nie ma w danej miejscowości.
Zgłosiłem na wsparcie, pisze na forum może ktoś już zna odpowiedź.
My mamy ten sam problem, a co więcej w przypadku ulic o nazwie dłuższej niż 35 znaków również nie możemy wysłać przesyłki przez e-doręczenia? Sprawa również została zgłoszona na wsparcie.
Podam moje zgłoszenia, żeby ich nie dublować:
- Nie działa wysyłka do adresatów, których miejscowości nie mają ulic Naprawiono Wersja: 20.32.2 Wersja API: 20.32.7
- Nie działa wysyłka do adresatów z długimi nazwami. Naprawiono Wersja: 20.32.2 Wersja API: 20.32.7
- Parametry przesyłki PUH wybrane w EZD nie są takie same jak parametry przesłane do e-doręczeń co znacząco podnosi koszt przesyłki PUH (o parametry dodatkowe). Parametry druk jednostronny/dwustronny i kolor/mono są zamienione (przy wysyłce trzeba wybrać przeciwieństwo i wyjdzie dobrze) NAPRAWIONO Wersja: 20.29.4
- Przesyłki PUH nie rejestrują się w RKW, podczas wysyłki pojawia się błąd walidacji. Nie pojawiają się w zakładce wysyłki. Po stronie systemu e-doręczeń widnieją jako nadane, w EZD nie ma informacji o tych przesyłkach. (błąd pojawił się po aktualizacji EZD do wersji 20.32.2. Naprawiono Wersja: 20.32.2 Wersja API: 20.32.7