Pracownik Kancelarii zarejestrował pismo wpływające i przekazał do Kierownika komórki organizacyjnej ABC. Kierownik Przekazał na grupę dystrybucyjną Grupa PPP gdzie w grupie są wskazani:
Pracownik B też widzi te faktury w „Do obsłużenia” ale po kliknięciu w nie celem wybrania Pojawia mu się błąd “Brak uprawnień do wykonania operacji”. Błąd się pojawia nawet przy maksymalnych uprawnieniach. (Przydzieliłem mu wszystkie jakie są dostępne)
Sprawdziłem na wersji 21.21.7 (B) używając kilku stanowisk i nie wiem jak przesłać na grupę dystrybucyjną. W przekazaniu na zadanie grupowe wszystko wydaje się działać. W jaki sposób zostało przesłane na grupę dystrybucyjną ? Jako do wiadomości ? Czy może jednak zostało przekazane do zadania grupowego ?
tak szczegółowe zagadnienie nie powinno być rozpatrywane na forum użytkowników, a powinno zostać przez Państwa przesłane do zespołu w NASK i poddane szczegółowej analizie pod kątem ewentualnego błędu. Proszę o przesłanie zrzutów i opisu do administratora systemu lub osoby wyznaczonej do kontaktu z Zespołem EZD. Pozdrawiam
To żart, że nie powinny być tu rozpatrywane ? Jest jakieś inne miejsce z dostępem publicznym ? Chyba lepiej, żeby nawet najgłębsze były rozpatrywane i opisywane niż żeby użytkownicy są pozostawieni sami sobie.
W każdej jednostce użytkującej system EZD RP, jest wyznaczony pracownik lub pracownicy, (najczęściej jest to administrator systemu lub koordynator czynności kancelaryjnych), którzy są uprawnieni do wysyłania zgłoszeń do Zespołu Wsparcia EZD
To nie jest prawda. Przykładowo: niepubliczne jednostki nie mają takiego dostępu.
@krzysztof.pl Nasz klient nie otrzymał wsparcia z NASK bo nie kwalifikował się do tego wsparcia. Takie informacje otrzymałem od pracownika który był odpowiedzialny za uzyskanie wsparcia NASK.
Więc ponawiam pytanie jak zgłosić ten błąd do NASK?
Nie jest to prawda. Mimo że występowaliśmy do NASK z prośbą o możliwość kontaktu z zespołem wsparcia to odesłano nas na TO forum jako jedyne miejsce w którym możemy zgłaszać nasze zaobserwowane błędy.
Serwis jest przeznaczony TYLKO dla jednostek które miały wdrożenia realizowane z NASK, przekazano nam to kilkukrotnie mailowo, w rozmowach czy spotkaniach. My, mimo że jesteśmy jednostką samorządową, wdrażaliśmy rozwiązanie ze wsparciem firmy zewnętrznej (komercyjnej) a nie z NASK.
Stąd mam prośbę, aby odpowiedzi były również umieszczane tutaj, ponieważ - zgodnie z informacjami z NASK - taki jest cel tego forum.
Zgadza się. Nie jesteście objęci wsparciem, ponieważ:
Prowadzicie działalność gospodarczą w rozumieniu przepisów prawa Unii Europejskiej. Usługi NASK są finansowane ze środków publicznych krajowych i unijnych i wypadku takiej działalności istnieje ryzyko naruszenia zasad dozwolonej pomocy publicznej,