Pismo niestanowiące akt sprawy podpisane (zwykłe upoważnienie) nie możemy znaleźć go w zakładkach Pisma ani w żadne sprawie w wyszukiwarce po wpisaniu nazwy ID dokumentu pokazuje możemy go wydrukować ale nie możemy go pobrać. Czy ktoś ma jakiś pomysł ?
Dla ukonkretyzowania klika pytań: Czy ma RPW ? Czy wiadomo kto jest aktualnym właścicielem i czy ustalono kto był ? Czy wiadomo kto dodawał plik (i czy z szablonu) ? Czy zostało komuś przekazane ? Czy zostało przekazane na grupę i czy zostało przyjęte ? Czy zostało zakończone ? Czy zostały sprawdzone “Zdarzenia” (moduł administracja) ?
nie ma RPW wiemy kto jest właścicielem i że nie zostało to usunięte nic po za tym. w “wyszukiwarce” mało informacji jest.
Poza resetem komputera to mogę podpowiedzieć sprawdzenie pliku zdarzeń Administracja→Zdarzenie i prześledzenie zarejestrowanych zdarzeń. Jeżeli pismo nie krążyło to może w czymś pomoże prześledzenie działań konkretnego użytkownika, który zarejestrował pismo.
PSSE1,
nie wiem czy upoważnienie powinno być traktowane jako pismo niestaowiące akt sprawy - nie jestem co do tego przekonany, ale nie oceniam. Pytanie jakimi danymi o piśmie dysponujesz np. twórca, tytuł pisma itd. Spróbuj wyszukać dokument w wyszukiwarce w zakładce Wyszukiwarka dokumentów, ale musisz podać.
Jeśli wiesz kto był twórcą tego dokumentu możesz poszukać w Zdarzeniach (moduł administracja). Co do zasady pisma niestanowiące sprawy powinny być kończone z przypisaniem do klasy z JRWA więc możesz poszukać też w zakładce “Spis niestanowiących akt sprawy”. Jeśli masz ID dokumentu to w wyszukiwarce zobaczysz kto jest właścicielem dokumentu i co do zasady powinno sie szukać pisma na koncie tej osoby. Wyszukiwarka (zakładka Wyszukiwarka dokumentów) powinna ci zaprezentować informacje o tytule dokumentu, właścicielu dokumentu oraz dacie utworzenia. Jeśli pismo zostało zakończone jako niestanowiące akt sprawy powinno tez pokazać informację o klasie wykazu do której przyporządkowano to pismo. Jak uda ci się te rzeczy ustalić możesz skorzystać (o ile masz nadane odpowiednie uprawnienia) z funkcji Administracja→Zdarzenia i wsyszukać czynności, które wykonał dany pracownik w stosunku do tego pisma.
Pozdrawiam
Dziękuje za podpowiedzi udało się znaleźć dokument.
Proszę bardzo, cieszę się, ze udało się odnaleźć dokument.