Zdarzyła się nam kilka razy dziwna sytuacja:
- Pracownik dołączył do sprawy dokument w formacie pdf. Plik wyświetlał się prawidłowo (podgląd).
- Pracownik przekazał dokument do akceptacji kierownika, kierownik zaakceptował.
- Po akceptacji plik przestał się wyświetlać w podglądzie.
- Każda następna osoba, która otrzymuje zadanie do akceptacji/podpisu nie widzi treści dokumentu, który ma akceptować.
Co więcej, gdy na tym pdf’ie pracownik merytoryczny wybierze Edytuj, wtedy widzi treść, a gdy tylko podgląd, to też nie widzi treści.
Nie jest w stanie więc pracować dalej z dokumentem.
Swego rodzaju rozwiązaniem jest pobranie dokumentu na dysk, bo wtedy treść widać, ale wiadomo: nie jest to rozwiązanie, którego oczekujemy.
Dodanie tego pliku do EZD RP ponownie nic nie daje. Podgląd nadal jest pusty.
Zgłosiliśmy do do NASK, który powiedział, że znają(!) problem, ale “Nie mamy również informacji na jakim etapie jest analiza tego problemu“. Biorąc pod uwagę fakt, że rozwiązania zazwyczaj pojawiają się po długim czasie, nie możemy pozwolić sobie na takie trudności w pracy.
Szukamy więc zależności, przy których błąd się pojawia. Bo nie pojawia się w każdym przypadku, tylko na niektórych dokumentach. A nie sposób przyjąć do wiadomości rozwiązania, że ludzie mają sobie pisma przesyłać mailem.
Czy ktoś miał taką sytuację? A może ktoś ma pomysł, w jakich przypadkach taki błąd może wystąpić?
wersja: 21.32.11 (A). Podobno podniesienie do aktualnie najnowszej nic nie pomoże 
Jeżeli któryś z nich nie jest tajemnicą i jest bez danych osobowych, to gdyby Pani załączyła to mógłbym sprawdzić czy występuje na 21.32.13 (B). Co do samego znikania treści pliku, to mieliśmy błąd polegający na znikaniu fragmentów pliku. Błąd ten występował czasami, gdy pracownik wklejał treść ze starego pliku (w formacie doc) łącznie z akapitem. Błąd nie występował gdy treść była wklejana pomiędzy 2 litery, a w źródłowym fragmencie pominięto w zaznaczeniu pierwszą i ostatnią literę akapitu (nawet gdy fragment zawierał kilka stron).
1 polubienie
Dzień dobry,
tylko że Beata opisuje dodanie pliku pdf. I tu się robi dziwnie.
Niestety nie mogę podesłać pliku.
Jeżeli chodzi o częściowe znikanie treści pisma, to też mieliśmy takie przypadki i problemem był np zbyt mały odstęp pomiędzy symbolem wizualizacji podpisu, a treścią.
Ale to niestety, inny przypadek 
Spróbujcie jeszcze synchronizacji czasu na komputerach. Możliwe, że wkradła się różnica między zadaniami 
1 polubienie
zobaczymy, aczkolwiek dodanie tego pliku nawet teraz powoduje, że podgląd się nie pojawia. A otwierany z dysku, tak. Wygląda to tak, jakby akceptacja powodowała zmianę w pdf’ie, która nie jest obsługiwana w podglądzie EZD. Nie wiem 
Proszę jeszcze sprawdzić w edytorze testowym (/JS w treści) czy to nie jest konsekwencja starego błędu z m.in. /JS w treści https ://forum.ezdrp.gov.pl/t/problem-z-otwaciem-pliku/2524/15
mam tylko taki fragmencik:

Przepraszam, że poprosiłem bez sprawdzenia. Obecnie na 21.32.13 (B) wyświetla mi dobrze moje pliku testowe z /JS na Edge. Czy błąd białej kartki jest na Edge czy w innych przeglądarkach ?
Edge, Firefox i Chrome tak samo