Czy ktoś z Państwa ma pomysł gdzie jest widoczne odrzucenie dokumentu wraz z informację o przyczynach odrzucenia w sposób intuicyjny dla prowadzącego sprawę? bez wchodzenia w sprawę i analizy akt? Mając wiele spraw pracownik analizuje stan sprawy przez Biurko> W toku> Sprawy. Po odrzuceniu )zamiast akceptacji), w kolumnie Aktywne zadania, nic nie widać, bo odrzucenie jest traktowane jako zrealizowanie zadania. Jeśli odrzucenie było z szablonu to prowadzący sprawę nie ma świadomości (poza mało czytelnym powiadomieniem w “dzwoneczku” lub na mejlu, które mogą się zgubić jeśli ktoś ma tygodniowo 200 spraw), że dokument został odrzucony przez jednego z uczestników szablonu.
Szukanie powodu odrzucenia to już wyższa szkoła. trzeba się mocno natrudzić żeby to odnaleźć.
Czy NASK ma jakiś pomysł na te dwa zagadnienia?
A może ja czegoś nie dostrzegam?
Odrzucenie akceptacji/podpisu jest widoczne w aktach sprawy przy dokumencie, którego dotyczy. Literka A wybarwia się wtedy zamiast na różowo to na ciemnofioletowo i po kliknięciu na nią widać kiedy, kto i dlaczego odrzucił dokument.
Dodatkowo, jeżeli zadanie wystawione było z szablonu to zostaje zrealizowane, bo odbiorca czynność wykonał. Na dole akt sprawy, w zakładce Zadania, klikając symbol historii widać, że kolejny etap akceptacji jest wyszarzony (nieaktywny).
Dziękuję za odpowiedź. To wszystko o czym Pani pisze jest mi znane. Chodzi mi raczej o widoczność odrzucenia bez wchodzenia w akta sprawy z poziomu Biurka>W toku>Sprawy. Jeśli użytkownik ma tyg. 200 spraw (a mam takich użytkowników) to raczej nie jest możliwe wejście w każdą sprawę, aby sprawdzić na jaki kole jest zaznaczona literka A lub P przy podpisie.
To jeszcze można to podejrzeć z poziomu zadań zleconych, bo inne możliwości nie przychodzą mi do głowy.
W zadaniach Zleconych - >Zrealizowanych, rozszerzając zadanie przy wysłanym do akceptacji czy podpisu dokumencie są widoczne kółeczka A i P. Kliknięcie na ciemnofioletowe A pokaże powód odrzucenia (jeżeli odrzucona akceptacja była częścią szablonu to P zostanie szare; przy pozytywnej akceptacji zrobiłoby się jasnoszare z informacją “oczekuje na podpis” czyli, że przeskoczyło do następnego etapu).
Powiadomienia (ikona dzwonka) w tym miejscu otrzyma Pani informację o odrzuconym zadaniu. Pojawi się komunikat: Odrzucono akceptację dokumentu z danej sprawy poprzez kogo. Sprawa jest podlinkowana. Od razu można wejść do sprawy i zapoznać się z szczegółami odrzucenia akceptacji. Sugeruję przeczytane powiadomienia od razu odznaczać jako przeczytane bądź usuwać, żeby systematycznie znikały.