Czy ktoś z Państwa mógłby się podzielić sposobami w jaki można ustawić obieg wniosku urlopowego w EZD ?, szablon wniosku już mam, mogę go wypełnić i wysłać do akceptacji do przełożonego, dostaję informację, że jest zaakceptowany, ale uwaga - taki wniosek powinien też trafić do kadr. Jak to u was wygląda?, kto zakłada i na jakim etapie sprawę ? Czy robią to kadry ?, czy pracownik powinien im wysłać swój zaakceptowany wniosek ? Jak to wymyśleliście w swoich jednostkach?
My w prawdzie nie mamy obiegu wniosków urlopowych w EZD RP, ale można to zrobić w ten sposób: dodać wniosek do szablonów, następnie z widoku W TOKU → PISMA dodać szablon i wypełnić (można zrobić szablon procesu do tego obiegu w procesach), a następnie przekazać na sekretariat kadr, które odpowiednio zajmą się dokumentem. W zależności jak mają Państwo określony JRWA, ale wnioski urlopowe to dokumenty nie tworzące akt spraw.
My już przetestowaliśmy obieg i tak:
mamy szablony różnych rodzajów wniosków, użytkownik BIURKO- W TOKU - PISMA wybiera dodaj pismo z szablonu, uzupełnia dane, akceptuje i potem przesyła do akceptacji przełożonego poprzez zadanie " do akceptacji" , jeśli otrzyma akceptację musi przesłać ten wniosek “udostępnij do realizacji” do naszej kadrowej i tyle, dalej już kadry sobie ten wniosek dołączają do odpowiedniej sprawy w EZD.
Udostępnij do realizacji działa tylko ze sprawy.
Czy pracownik wypełniając wniosek urlopowy zakłada najpierw na niego sprawę?
My co prawda nie mamy zaimplementowanych wniosków urlopowych, ale przyszło mi do głowy, by dodać szablon poza sprawą, pozbierać akceptacje, a potem przekazać go zwykłym zadaniem do realizacji.
tak, ale to jest zadanie do realizacji, a nie udostępnienie do realizacji