Dzień dobry. Wdrażam EZDRP jako system wspierający bezdziennikowy kancelaryjny prowadzony w sposób tradycyjny. Posiadam system dziedzinowy system IT, który stanowi bazę dla mojej działalności i nie mogę z niego zrezygnować. Na chwilę obecną nie ma możliwości zintegrowania tego systemu z EZDRP. Póki co z systemu EZDRP chciałabym wyłączyć pewien rodzaj działalności i jego całą obsługę poczty przychodzącej i wychodzącej prowadzić w systemie dziedzinowym. Spowoduje to jednak, że kolejne numery liczby porządkowej powielą się w obu systemach. Czy mogę prowadzić dwie odrębne książki podawcze dla każdego systemu odrębnie. Aby zapobiec duplikowaniu się kolejnych liczb porządkowych w systemie dziedzinowym do liczby porządkowej dodam znacznik. Na koniec roku kalendarzowego wydrukuję obydwie książki podawcze obejmujące całą korespondencję przychodząca w danym roku i przekażę do archiwizacji. Proszę o opinie, czy przy założeniu, że EZD RP jest póki co systemem wspierającym dla bezdziennikowego systemu tradycyjnego jest dopuszczalne.
Dzień dobry,
może na razie, dopóki EZD RP ma być systemem wspierającym, to nie prowadzić w nim poczty wychodzącej i poczekać, jak rozwinie się sytuacja?
Zależy od Waszych ustaleń co do zakresu korzystania z EZD RP na etapie wspierającym.
Jolanta_Gdansk, czy możesz napisać coś więcej o tym do czego używacie dedykowanego systemu IT:
- Czy używacie systemu dedykowanego do rejestracji korespondencji wpływającej lub wychodzącej?
- Czy system dedykowany macie zintegrowany z epuapem i e-doręczeniami w zakresie odbioru przesyłek i wysyłki przesyłek?
- Czy zastanawialiście się już w jakim zakresie chcecie używać systemu EZD RP jako system wspierający, bo jak rozumiem podstawowym systemem w waszej jednostce jest system tradycyjny - gromadzicie akta spraw w papierze.