Witam, nie mam możliwości zakończenia zadania, w skład którego wchodzi pismo znajdujące się w składzie. Powoduje to nagromadzenie zadań, które są już wykonane. Co robię nie tak?
Czy możesz opisać jakie czynności konkretnie wykonujesz?
Otrzymuję zadania z dokumentem w składzie, zapoznam się z nim i nic dalej nie muszę robić po prostu chcę je zamknąć ale wyskakuje komunikat, że nie mogę zamknąć zadania bo zawiera dokument w składzie.
Trzeba go wcześniej wyrejestrować ze składu. Zabrać papierowy dokument i zrobić z nim to co normalnie byś zrobiła.
A jak prowadzona jest teczka ? Elektroniczna czy papierowa ? Jak papierowa to rzeczywiście należy go wyrejestrować i dopiąć tradycyjnie do akt papierowych…
teczka jest prowadzona elektronicznie, dokument jest odwzorowany i nie potrzebna jest wersja papierowa.
No to rzeczywiście dziwne… Metadane uzupełnione ?
Ja chciałbym tylko jeszcze dopytać jaki powód zakończenia podajesz? Jeżeli pismo nie stanowi akt sprawy, to powinna być wskazana klasa prowadzona elektronicznie, żeby możliwe było przypisanie dokumentu, który został zarejestrowany w składzie. Osoba zarządzająca JRWA powinna taką klasę wskazać.
A może z poziomu kancelarii status sprawy jest otwarty i dlatego nie możesz zamknąć ? Spróbujcie niech pracownik kancelarii zamknie teczkę i może wtedy będzie można zakończyć…
Katarzyno,
czy otrzymujesz dokument za pośrednictwem zadań i jest to dokument na ciebie zadekretowany, czy dostajesz dokument do wiadomości, bo ktoś Ci go udostępnił ze sprawy? Jeśli ten dokument został udostępniony w ramach procesu dekretacji, to masz 3 opcje zakończenia dokumentu po wybraniu opcji zakończ. Czy możesz zrobić zrzut komunikatu i dodać?
Mam podobne pytanie, więc się podpinam: mamy skład pism wew. (skład orzeczeń).
Referent zapomniał w zeszłym roku oddać pismo do tego składu. Czy Waszym zdaniem dokument można przyjąć do zeszłorocznego składu pism wew. czy należy go przyjąć dopiero teraz (skoro pracownikowi się przypomniało, że orzeczenie jest u niego na biurku dziś).
Czy ze składem pism wew. postępujemy tak samo, jak ze składem chronologicznym? Bo do składu chrono. trzeba by dołożyć dokument na obecny rok.
Pozdrawiam