Koncepcja wdrożenia EZD RP

NASK wszystko wyjaśnia na szkoleniach. Moja jednostka jest po szkoleniach administracyjnych prze merytorycznymi. Raczej nie ma problemu z kontaktem z nimi, wspierają i odpowiadają na pytania. Myślę, że warto z nimi się kontaktować.

My też jeszcze pracujemy nad obiegiem dokumentów i dla nas też jeszcze to zagadnienie jest problematyczne :wink:

1 polubienie

Mam pytanie dotyczące uruchomienia produkcyjnego i spraw formalnych z tym związanych. NASK nam przekazał, że uruchomienie produkcji to może być tylko na początek tylko rejestracja pism przychodzących i nie musimy mieć jeszcze zatwierdzonej Instrukcji kancelaryjnej przez AP. Ale jak jest w przypadku JRWA? Nie mamy jeszcze gotowych decyzji co do tego jakie klasy będą wyjątkami od elektronicznego systemu. Czy nowe JRWA musi być już formalnie zatwierdzone przez AP? Jakie macie Państwo doświadczenie w tym zagadnieniu?

Jak NASK podpowiedział, jeżeli na początek tylko rejestracja (wpływ), to sprawy są prowadzone jak do tej pory - papierowo i JRWA nie musi być na tym etapie zmienione i wskazane wyjątki. Nie musicie, chyba że macie ochotę, zakładać spraw już na tym etapie.
Wersja testowa dużo daje zapoznania z systemem.

1 polubienie

Dziękuję za odpowiedź:)

1 polubienie