Kancelaria - wersja B

Czy Wy też jesteście tak niezadowoleni z wersji B na kancelarii jak ja… :confused:

Moduł monitorowanie to jakiś koszmar… ustawiam sobie kategorie do filtracji, mam napisać np. dekretacje dokumentów, wejdę w pierwszy dokument, spisze ścieżkę, wychodze do monitorowania i od nowa trzeba ustawiać filtracje nosz dramat jakis!!!

A aby napisac dekretacje musząc wchodzić w każdy dokument osobno to też nie przemyślane…
Po co ja na kancelarii mam monitorowac co kto robi z dokumentami???

mam nadzieje ze poprawią ta wersję bo to jakis koszmar!!!

co do dekretacji kilku dokumentów naraz to można wykorzystać przekaż opcję “przekaż hurtowo”

Przekazanie hurtowe działa tylko jak wskazujemy pracownika z nazwiska. U nas funkcjonują zadania grupowe (grupy do których przypisane są sekretarki obsługujące daną komórkę, bo czasami są to 2-3 osoby) i z tej opcji skorzystać nie można - każde pismo trzeba przekazywać oddzielnie. Jest to spore utrudnienie. Zgłosiliśmy, planują zrobić, ale nie wiadomo kiedy…

Ale ja musze opisac na pieczątce na dokumencie, kto kiedy i na jaki wydział dal dekretacje. Wcześnie wchodziłąm sobie, zaznaczałam chek box przy dokumencie i sie rozwijała historia dekretacji, a teraz trzeba wchodzic w kazdy dokument, a wychodzac z niego znowu trzeba ustawiac filtry monitorowania - no głupota jakas…

Niestety wersja B w porównaniu z wersją A jest mniej przyjazna.
Dołączę do opinii, wspomniane przez dziewczyny Bozenka i MonikaSienkiewicz czynności nie są funkcjonalne. Chyba, że dla małych placówek, do 20 osób.
Wystarczyło dopracować wersję A i byłoby naprawdę dobrze.

My dekretacje spisujemy (a dokładniej drukujemy) z: Monitorowanie po wejściu w dane RPW na dolnej belce znajduje się OBIEG. Tu możesz ustawić sobie Obieg od najstarszego lub najmłodszego zdarzenia. Widać kto komu i kiedy dekretował i kto dostał do wiadomości.

No ja też tak robię, ale wychodząc z dokumentu znowu mam wszystkie dokumenty przemieszane w Monitorowaniu, i znowu trzeba ustawiac filtr po kazdym dokumencie z ktorego spisywałam dekretacje, przeciez to jest absurd. Powinno byc tak ze jak sobei ustawie filtr np. po dacie wpływu to wywietlają sie cały czas po dacie, a jak chce zmienic to zmieniam. Po co mi widok dokumentów na Kancelarii sprzed x miesięcy które juz sa zakończone.