Dzień dobry,
od wczoraj w naszej jednostce występuje błąd uniemożliwiający pracę na sekretariacie.
Po rejestracji korespondencji przychodzącej i dodaniu odwzorowanego pisma przez Quickscan nadaje się automatycznie dekretacja na osobę wykonującą rejestrację. Jednocześnie w zakładce zadania nie ma żadnego nowego zadania. Nie ma możliwości przekazania tej sprawy do dekretacji/realizacji z poziomu biurka, nie można takiego wpływu dołączyć do sprawy z poziomu biurka, system informuje, ze na danym dokumencie wystawione jest zadanie.
Czy jest to jakiś błąd systemu ?
U nas dzieje się to samo. dodatkowo przy rejestracji od razu na innego pracownika, wpływ nie pojawia się w rejestrze RPW. wisi na etapie “w trakcie rejestracji” choć zadanie jest wystawione. Na zgłoszenia wysłane wczoraj i dziś zupełny brak odpowiedzi… brak nawet automatycznej odpowiedzi o rejestracji zgłoszenia.
Jeśli w jakikolwiek sposób uda się skontaktować z NASK dam znać
Dzień dobry
Poproszę o informację o numerze wersji systemu.
Proszę opisać wykonywane kroki. Czy błąd ten występuje stale. Proszę pamiętać, ze jeżeli przekazujemy wpływ na siebie to pojawi się on w BIURKO>W toku>Pisma. Czy przysługuje Państwu wsparcie z NASK?
Pracuję w zastępstwie kancelarii. Zarejestrowałam pismo, wygenerowałam naklejkę i zeskanowałam. przesłałam scan do EZD . weszłam w sprawy w toku i pismo ma nałożone zadanie samo z siebie, Napisane jest w historii, że “do rozdzielenia”. Nic z tym pismem nie można zrobić, ani przekazać do dekretacji, ani usunąć. Jedynie załozyć nową sprawę. Tych pism też nigdzie nie ma w zadaniach, jedynie to “w toku” “pisma”. Co teraz z tym zrobić. Każda kolejna próba zarejestrowania pism działa tak samo. Nie mogę żadnego pisma dać dyr. do dekretacji. Co teraz ?
poniżej opisałam co się dzieje
radzimy sobie w ten sopsób: to pismo z automatycznie wystawionym zadaniem zakładam sprawę, później odłączam od sprawy, usuwam znak sprawy i pismo pojawia się “w toku” już bez wystawionego zadania i można je przesłać do dekretacji. Taka zabawa od wtorku 
Mamy wsparcie NASK, wysłałam maila(tzn. informatyk bo mój jest odrzucany) ale cisza
Czy cos wiadomo w sprawie tego błędu ?
Dzień dobry
Pani Ewo a czy w pierwszym kroku “Rejestracja korespondencji” wskazuje Pani, Pana Dyrektora? Bo system jest tak ustawiony, że po wykonaniu scanu automatycznie wystawia zadnie na osobę wskazaną w pierwszym kroku. Następnie uzupełnia się metadane przesyłki
Panie Macieju Pani Ewie( jak i innym użytkownikom, w tym w mojej jednostce) chodzi o to, że dotychczas niektóre podmioty korzystały ze sposobu rejestracji opisanego w podręczniku jako “ Rejestracja przesyłki na konto pracownika kancelarii” (w załączeniu zrzut ekranu) . Po wprowadzeniu ostatnich zmian w systemie rejestracja korespondencji i jej dalsza obsługa wskazana w podręczniku, jest niemożliwa
.
W pierwszym kroku wskazuję osobę zastępowaną ( bo to się dzieje przy pracy w zastępstwie) , ale chodzi o to, że po zeskanowaniu normalnie wchodziło pismo do „biurko-w toku-pisma” i wtedy uzupełniałam metadane i wystawiałam zadanie do dekretacji do dyrektora i tak to działa dalej przy pracy sekretarki bez zastępstwa. A obecnie kiedy zeskanuję pismo ono wchodzi do „biurko-w toku-pisma” i od razu ma wybarwioną na różowo „Z”-tkę . I już nic z tym pismem nie mogę zrobić. Jest to wystawione zadanie na sekretarkę „do rozdzielenia” ale nigdzie nie ma tego pisma do podjęcia zadania i przesłania do dekretacji jak to widać na screenie wiersz pism 1,2,4,5. Pracując bez zastępstwa jest ok.
Nadal tak jest i boję się kolejnego zastępstwa.
(Brakuje załącznika Dok2.docx)