Jeden wpływ RPW w ePUAP lub e-Doręczenie, a kilka spraw

Dzień dobry.

Mam taką kwestie to rozwiązania.

Jest wpływ przez ePUAP lub e-Doręczenie. System nadaje mu z automatu numer RPW. Kancelaria go odbiera i opracowuje, dekretuje na wydział. Po przejrzeniu dokumentów przez pracownika merytorycznego okazuje się, że we wpływie są dokumenty, które dotyczą kilku różnych wniosków i musi założyć dla nich oddzielne sprawy.

Jak należałoby to zrobić poprawnie?

W przypadku pism wpływających w papierze jest to sprawa oczywista - pracownik kancelarii widzi w kopercie kilka pogrupowanych ze sobą wniosków - tworzy odpowiednią ilość RPW i każdy rejestruje oddzielnie. W przypadku wpływu elektronicznego nie ma takiej możliwości - przesyłka dostaje z automatu jeden nr RPW - nie ma możliwości rozdzielenia na kolejne RPW. Dodam, że piki są wrzucone w tej przesyłce hurtem - nie pogrupowane żadnym zipem w poszczególne wnioski z załącznikami.

Czy, kto, na jakim etapie i jak ma dokonać rozdziału dokumentów, aby można było założyć na nich kilka oddzielnych spraw?

Z góry dziękuję za wszelkie rady :slight_smile:

Źle napisałem. Da się Kopię można zrobić na poziomie dekretacji

Podsumowanie

U nas zakładamy sprawę i wtedy jest opcja kopiuj. Pracownik merytoryczny wykonuje tyle kopii ile potrzeba i każdą osobno wysyła do właściwych osób.

Ale zakładacie sprawę na całości dokumentów? Mimo, że tylko część dotyczy tej sprawy, a reszta załączników będzie dotyczyć innych spraw?

Inna kwestia, czy na kopiach zachowują się podpisy elektroniczne?

Dzień dobry,
pierwsza odpowiednia ilość kopii, później założenie sprawy.
Tak, no kopiach zachowują się podpisy.

Dziękuję. I robi to pracownik merytoryczny, tak?

1 polubienie

Źle napisałem. Tak robi to u nas merytoryk, ale da się wykonać kopie na wcześniejszych etapach.

Podsumowanie

W wersji B opcja “Kopiuj” pojawia mi się dopiero po założeniu sprawy. Tak robi to merytoryk, bo dopiero na jego poziomie mogę kopiować.

Podsumowanie

Ten tekst zostanie ukryty

Jak pisali już niektóry proponuję stworzyć odpowiednią ilość kopii opisane jest to tu: https://podrecznik.ezdrp.gov.pl/kopiowanie-dokumentow-wplywajacych-z-rpw/. Da się skopiować dekretowany dokument przed założeniem sprawy. Czynność może wykonać pracownik merytoryczny lub przełożony.

1 polubienie

A to przepraszam. System ciągle się rozwija. Rzeczywiście da się zrobić kopię wcześniej. Super!

Tak,
Sebastian potwierdził :slight_smile: