Witam, zastanawiam się jak najlepiej / najprościej w systemie EZD RP uruchomić opcję elektronicznego wniosek wypożyczenia / udostępnienia akt z archiwum zakładowego?
Mój pomysł stworzenia w edytowalnym pliku “szablonu wniosku” - i dodawanie go przez pracownika z zakładki “do obsłużenia” jako nowe pismo i “przekazywaniu” go do archiwisty jako zadanie ma wg. mnie wiele zastrzeżeń.
Zrobienie tego korzystając ze “schematów” też wg. mnie jest ciężkie.
Czy zastanawiał się ktoś nad tym tworząc jakiś cały proces wewnętrzny?
dodam, że pracuję na EZD RP wersji 21.22.8 (B)
pozdrawiam!
Jeśli chodzi o wypożyczanie dokumentów elektronicznych z archiwum zakładowego to w chwili obecnej NASK pracuje nad poprawą funkcji związanych z archiwum zakładowym. Jedną z opcji na pewno będzie wypożyczanie dokumentów z archiwum zakładowego.
W NASK trwają prace nad poprawą archiwum zakładowego - więcej informacji jest tu: Transformacja cyfrowa administracji publicznej dzięki upowszechnianiu EZD RP. Relacja z konferencji - Elektroniczne Zarządzanie Dokumentacją w systemie EZD RP - Portal Gov.pl - prezentacja mapa rozwoju EZD RP. Jeśli chodzi Ci o sam wniosek wypożyczania dokumentu z archiwum zakładowego (chodzi o dokumenty papierowe) to proszę podziel się informacją, jakie masz zastrzeżenia do tego sposobu?