Marcinie, jeśli chcesz wiedzieć co będzie się działo w EZD jeśli na stacji roboczej użytkownicy nie będą mieli zainstalowanego Windows 11 zgodnie z wymogami wskazanymi tu: https://podrecznik.ezdrp.gov.pl/rekomendowane-wymagania-dla-stacji-roboczych-oraz-stanowisk-kancelaryjnych/ to po prostu wyślij zgłoszenie do NASK. Microsoft od 14 października kończy wsparcie dla Office 2019 0znacza to, że po tej dacie nie są wydawane żadne aktualizacje zabezpieczeń ani inne poprawki. W takim przypadku oznacza to, że komputer nie będzie chroniony przed działaniem szkodliwych wirusów, programu szpiegującego oraz innego złośliwego oprogramowania. W regulaminie usługi chmurowej SaaS EZD RP jest zapis § 4 Obowiązki Usługobiorcy - tu jest mowa, że Usługobiorca ponosi odpowiedzialność między innymi za zamieszczanie w Usłudze oprogramowania czy narzędzi grożących uszkodzeniem infrastruktury, na której utrzymywana jest Usługa lub innego oprogramowania typu malware,", ponadto, OPERATOR nie ponosi odpowiedzialności za korzystanie przez Usługobiorcę lub jego Użytkownika końcowego oprogramowania innego niż wskazane, zalecane lub udostępnione przez Operatora.
Reasumując, warto jednak zaktualizować oprogramowanie, bo bez powodu nie są udostępniane informacje o rekomendowanych wymagania dla stacji roboczych.
Z tego co pamiętam, to jeszcze w epoce File Monitora uruchomiłem EZD RP na Win8.1. O ile aplikacja działała w przeglądarce to nie było komunikacji z File Monitorem i QuickScanem. Czyli de facto system był niefunkcjonalny.
Ja to rozumiem, problem jest jednak taki że Office 2019 był jeszcze dostępny w 2022 roku i taki kupowaliśmy bo był tańszy od 2021. W wymaganiach w podręczniku czytamy: pakiet biurowy: Microsoft Office 2019 lub inny kompatybilny.
Pytanie czy ktoś używa innego kompatybilnego?
Kupując sprzęt i tak myślę że jesteśmy na krawędzi wymagając pakietu Office od MS. WIęc już konkretnej wersji nie piszemy, tym bardziej że w ymaganiach widnieje właśnie 2019.
Pytanie co dalej, urząd kupił 2019 gdzie wsparcie jest do d 10.2025, jak urząd kupił Office2021, to wsparcie jest do 2026- i znów będzie zmiana rekomendacji NASK. Jak urząd kupi Office2024 to wsparcie jest do 2029. W 2029 NASK znów zarekomenduje, żeby był nowszy. I tak w kółko? Co ile lat urząd musiałby wymieniać Office’a? Co 5-6 lat? Bo MS już nie będzie wspierał?. Co ma urząd robić ze starymi licencjami? Jeśli się mylę to mnie Państwo poprawcie, ale wygląda to na ciągłe generowanie kosztów. Pozostaje chyba Office 365 w wersji subskrypcji wtedy aktualizacja jest ciągła (póki co)
Podpowiem że office 365 (z którego korzystamy) ale tylko na licencji desktopowej. W wersji chmurowej nie działa Naskdesk i nie można wywołać pisma do edycji czy podpisu:-)
Jak w praktyce wygląda korzystanie z tego office 365?
Microsoft 365 Business Standard - ta licencja kosztuje 500zł i jest na 5 stanowisk, ale chyba wymaga logowania na konto mircorosf? Czy 5 osób korzystających z tej licencji widzi swoje dokumenty na wzajem?
Sprawdziłem - niestety LibreOffice przy próbie porównania (za pierwszym razem) wygenerował błąd .vbs i dość efektownie się scrashował. Przy kolejnej próbie nawet się nie odpalił.
No chyba nie do końca - licencja umożliwia zainstalowanie/używanie pakietu na 5 urządzeniach jednego użytkownika (laptop/stacjonarny), nie na 5 użytkowników. Nawet nie możesz na sewerze terminalowym zainstalować, żeby używał pomimo że masz wystarczającą liczbę licencji.
W tej licencji masz oprócz Office to też Onedrive, Teams Exchange, Sharepoint itd…