Które konkretnie pakiety biurowe są dopuszczalne na stacjach roboczych?

Proszę o wymienienie, które pakiety biurowe i w jakich wersjach są dopuszczalne na stacjach roboczych zgodnie ze stroną Rekomendowane wymagania dla stacji roboczych oraz wyposażenia stanowisk użytkowników EZD RP - Elektroniczne Zarządzanie Dokumentacją w systemie EZD RP - Portal Gov.pl . Czy pakiet LibreOffice spełnia powyższe kryterium? Jeśli tak, to od której wersji?

Czy może ktoś podzielić się doświadczeniem, jak wygląda współpraca z EZD RP pakietów biurowych darmowych do użytku w administracji publicznej?

Z tego co słyszałem da się odpalić pakiet LibreOffice z poziomu EZD RP. Ale sam tego nie sprawdziłem. Z relacji osoby, która testowała wynikało, że wywołany został edytor tekstu, ale pojawił się jakiś komunikat, że część funkcji może być niedostępna. Wszelkie szablony dokumentów były zrobione w MS Office, więc być może chodziło o zakładki do automatycznego zaciągania danych z EZD. Nie znam niestety tego narzędzia, więc nie doprecyzuję. Może ktoś z NASK się odezwie w temacie.

Dziękuję za odpowiedź. Też liczę na wpis z NASK. Wczoraj w dodatku napisałem do nich maila w tej sprawie. Jak mi odpiszą, to podzielę się odpowiedzią.