Błędne wyrejestrowanie ze składu chronologicznego

Dzień dobry, pracownik merytoryczny wyrejestrował dokument ze składu chronologicznego z myślą o tym, że założy sprawę prowadzoną papierowo. Po namyśle stwierdził,że jednak powinien zarejestrować sprawę pod innym numerem z JRWA, który jest prowadzony w naszej jednostce w sposób elektroniczny. Ja (pracownik kancelarii) spróbowałam użyć opcji zwrotu do składu chronologicznego, jednak opcja ta jest niemożliwa. Dlatego też ponownie zarejestrowałam dokument w składzie (ten sam nr RPW), został nadany nowy numer techniczny składu chronologicznego, jednak pracownik merytoryczny nie może założyć sprawy prowadzonej elektronicznie - pokazuje się komunikat, że dokument jest niedostępny. Co możemy zrobić w tej sytuacji, aby możliwe było założenie sprawy prowadzonej elektronicznie?

Joanno,

wydaje mi się że podnosi Pani zagadnienie związane z pracą w systemie EZD PUW, a forum dotyczy tematów związanych z EZD RP. EZD PUW to nie EZD RP - systemy co do zasady pozwalają na wykonywanie tych samych czynności, ale w inny sposób. Uprzejmie proszę o przesłanie zgłoszenia na portal zgłoszeń dla jednostek, które wdrożyły system EZD PUW.