mam pytanie, jeśli ktoś anulował zadanie, np do podpisu lub do akceptacji i zamieścił komentarz, gdzie osoba wystawiająca może go zobaczyć?,
w historii nie widzę, w szczegółach zadania nie widzę, w historii sprawy też nie mogę tego znaleźć
Jeżeli przy anulowanym/cofniętym zadaniu został wpisany komentarz, to można go odnaleźć w zakładce “Przebieg sprawy”. Komentarz jest oznaczony symbolem “dymka”
Wychodzi, że komentarze wyświetlają się tylko przy cofaniu
bardzo możliwe, ale nie wiem, czy to błąd w systemie ( do zgłoszenia) czy poprostu ja nie umiem się odnaleźć
![]()
[Wersja: 19.7.54]
Dobry wieczór,
w mojej instytucji właśnie wypatrzyliśmy ten błąd.
Zniknął komentarz jaki został wpisany przez osobę, która anulowała zadanie (w tym przypadku było to zadanie do podpisu).
W dzienniku zdarzeń również nie odkłada się ta informacja.
@Julitabj Czy takie zdążenie nie powinno być odnotowywane również w Zadaniach zrealizowanych? Rozumiem ideę anulowania zadania (jako niewłaściwe czy błędne) ale jednak doszło tutaj do jakieś reakcji i powinno to być odnotowane.
Może w nowej wersji EZD RP nr 20 warto uwzględnić taką zmianę?
Dziękuję i pozdrawiam,
Tomasz Skwarka
Tak samo zwrócenie i odrzucenie zadania typu Proces - nie jest widoczny komentarz osoby zwracającej/odrzucającej. Mało tego, zlecający proces nie otrzymuje informacji, że uruchomiony przez nią proces został odrzucony/zwrócony - status takiego zadania zmienia się na “Zrealizowane”. W zasadzie oznacza to, że funkcjonalność zadań typu proces jest nieużyteczna w praktyce.
Dzień dobry,
jak można anulować wystawione zadanie z prowadzonej sprawy?
Pozdrawiam
Ewa
osoba, która wystawiła zadanie może cofnąć o ile ktoś jeszcze w nie nie kliknął ( Zlecone - cofnij),
a anulować może tylko osoba, która dostała zadanie do realizacji ( Akcje - Anuluj)
Dzięki Moniko, niestety w akcjach nie miałam opcji “anuluj”, wyłącznie “deleguj”, “zakoń” i “historia”. Czy to kwestia wersji ezd?
A na checkboxie pliku "pobierz na dysk’, “udos do reali”, “załóż sprawę”, “udos do wiadomości”, “wersje doku”.