Aktywne formularze w przesyłce PUH

Mam kolejne pytanie odnośnie PUH, być może ktoś ma pomysł. W regulaminie usługi PUH pojawia się warunek, że przesyłany plik PDF nie może zawierać “aktywnych formularzy”. No i tu jest moje pytanie, jak dokładnie interpretować ten zapis? Przeszukałem wiele stron, żeby znaleźć przykładowy dokument i w sumie nic nie znalazłem. Próbowałem formularzy ZUSowskich, które hipotetycznie spełniają wymagania, czyli posiadają pola edytowalne, pola wyboru daty z kalendarze, czy też pola wyboru słownikowego. Wrzuciłem taki plik na środowisko testowe EZD połączone z testowymi e-Doręczeniami i plik przeszedł. Ktoś może dysponuje plikiem pdf, który faktycznie jest w stanie wywołać odrzucenie PUH z powodu zawartości aktywnych formularzy? Próbowałem jeszcze z plikiem interaktywnym, ale tam odrzucenie nastąpiło ze względu na niezachowane marginesy.

Lukasz1984, w sumie nie pytasz o aktywne formularze tylko o to czy usługa integracji EZD z i sama obsługa e-doręczeń w EZD zablokuje Ci wysyłkę pliku, który posiada aktywne formularze. Tu raczej chodzi o wymogi dla dokumentu, który potem będzie drukowała Poczta Polska - z aktywnym formularzem mogą być problemy przy wydruku.